Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Lūzeri Eirovīzijā

Nē, tie nav dueta Musiqq puiši, kuri savu gana lipīgo poprepdziesmiņu Angel in disquise konkursā nodziedāja pavisam labi (vienīgi bekvokāls TV translācijā nebija dzirdams). Ja vērtējam no vakardienas priekšnesumu muzikālā līmeņa, Latvijas pārstāvjiem absolūti nav par ko kaunēties.

Taču, kā visi Eirodziesmu šova karsēji varēja pārliecināties, mūsējie "Eiropas tautu"  un žūrijas anonīmā kopbalsojuma rezultātā, uz finālu netika. Kaut gan uz to tika gan Lietuvas, gan Igaunijas konkursanti, kuru muzikālie priekšnesumi nebūt nebija labāki (es privāti uzskatu, ka tie bija sliktāki).

Un neba viena Musiqq solista ārējais izskats, kuru britu teletranslācijā indīgi nokomentēja vārdiem "šis zēns laikam tikko no solārija izkāpis", būs pie vainas.

Kur vaina neveiksmei? ŠOVĀ,  ŠOVĀ UN VĒLREIZ ŠOVĀ. Kurš Musiqq puišiem bija mazizteiksmīgs blāvs, lai neteiktu – nekāds.

Varam modelēt situāciju. Ko redz miljoniem Eirovīzijas skatītāju Latvijas priekšnesuma laikā? Diseldorfas arēnas skatuvē – tumsa, seši stāvi, divi sēž. Fonā uz milzu ekrāniem kaut kādas baltas nūjiņas kulsi kustas. Viss.

Šovs jeb tas, ko banālos vārdos sauc par priekšnesuma teatrālo aspektu Latvijas grupai bija pieticīgs, nabadzīgs, bez mazākās izdomas. Kaut skaidrs taču, ka viena pati Musiqq dziesma nav tāds popmūzikas šedevrs, ka abi dziedātāji nav apdāvināti ar ekskluzīvām "operas balsīm", kuras kā pašvērtības spēj izvilkt priekšnesumu. Līdz ar to – Latviju vienkārši nepamanīja.

Jūs domājat, ka Īrijas abiem Lady Gaga kloniem vokāls, dziesma un melodija bija sevišķi oriģināla un pārāka? Nē, toties viņiem bija perfekti izskaitļots šoviņš – ar grafisko sarkanbaltmelno ekspresīvo vizuālo atrakciju. Vai tiem angliski katastrofāli brēcošajiem moldāviem – toties spicās rūķu cepures un trikus uz videoekrāna pamanīja katrs, kurš nav akls. Forši. Un Moldāvija tika finālā – ar briesmīgo dziesmu So Lucky.

Jautājums – vai Latvijā  nav jauni talantīgi datorgrafiķi, videoārtisti, kas vēlētos (iespējams, pat par velti – viss taču sarunāšanas jautājums) noformēt Musiqq priekšnesumu? Kas – mūsu Eirovīzijas organizatori laicīgi nesaņem tehniskās specifikācijas, lai nevarētu laicīgi izfunktierēt, kā pēc iespējas efektīgāk "pārdot" eiropublikai mazzināmās "lūzeru valsts" Latvijas mazzināmā dueta Musiqq darbībās pieticīgo priekšnesumu, kurā nebija nedz plānotu akrobātu, dejotāju, cirka klaunu, dekoratīvu atribūtu? Vai LTV nezināja par arēnas videomonitoriem un citām skatuves fiškām, kuras var apspēlēt dziedāšanas laikā? Kā tad to zināja citu valstu grupas?

Man šķiet, ka visa tā  LTV Eirovīzijas organizatoru blice jāpatriec pie velna, jo jau otro gadu mums katastrofāli neveicas – un galvenokārt ne jau pašu mūziķu dēļ. Bet gan tādēļ, ka gan Aiša, gan Musiqq netika stilīgi "iepakoti". Kas žēl, jo lielākā daļa no finālistiem nebūt nebija, "objektīvi ņemot", muzikāli pārāki par Latviju. Vienkārši viņi bija košāki, acīs krītoši, atraktīvāki, teatrālāki.

Bet tie, kas LTV gadiem ilgi apgalvo, ka "pārredz EIROVĪZIJAS laukumu", galīgi, kā izrādās, nerubī fišku. Un Musiqq "izgāšanās" tam ir lietišķs pierādījums. Latviju izgāza šova trūkums, nekas cits.

Zinu, ka šis nebūs labs mierinājums Musiqq puikām, bet, paldies dieviņam, ka viņi vismaz uzstāšanās laikā ne sekundi neizskatījās tik nožēlojami kā kādreizējā  eirovīzijas karaliene – dīva Dana International. Viņu gan iegāza tieši dziesma – ļoti vārga. Un Danas bija patieši žēl. Bet Musiqq novēlu rūdīties – galu galā, Eirovīzija tāds nieks vien ir uz mūžības fona.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET,KURŠ MAN VĒLĀK SPĒS PAKAIDROT KĀPĒC ARĪ ŠOGAD LATVIJA EIROVĪZIJĀ TIKS SMAGI IZBRĀĶĒTA ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja