Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Papildina iespējas sniegt atbalstu Covid-19 ietekmētajiem mākslas, izklaides un atpūtas nozaru komersantiem

Ministru kabinets šodien apstiprināja Kultūras ministrijas (KM) sagatavotos grozījumus noteikumos par atbalstu mākslas, izklaides un atpūtas nozaru komersantiem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība.

Kā informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule, ar izmaiņām tiek precizēta atbalsta, kuru administrē finanšu institūcija "Altum", piešķiršanas kārtība.

Atbalsta programmā atmaksātais finansējums līdz 20% apmērā no programmas kopējā finansējuma jeb apjomā līdz 1,2 miljoniem eiro tiks novirzīts, lai turpinātu grantu un aizdevumu izsniegšanu projektu pieteicējiem, tādējādi būs iespējams atbalstīt vēl vairākus projektu pieteikumus.

"Altum" pieteikumus pieņems, līdz atmaksātais finansējums tiks izsmelts. Līgumiem par atbalsta saņemšanu jābūt noslēgtiem līdz programmas termiņa beigām - šā gada 30.jūnijam.

Šāds risinājums nepieciešams, jo samazinoties saslimstībai ar Covid-19, tikai no 1.aprīļa atcelti līdzšinējie epidemioloģiskās drošības pasākumi un novērojama aktīva mākslas, izklaides un atpūtas nozaru komersantu pieteikumu iesniegšana sabiedrības "Altum" izsludinātajai atbalsta programmai.

Projektu pieteikumos vidējais pieprasītā atbalsta apmērs ir 123 086 eiro. 29.martā apstiprināti grozījumi noteikumos, pagarinot programmas termiņu līdz 30.jūnijam. Ņemot vērā kultūras norišu nozares specifiku, tās sezonalitāti, atbalsta trūkums pašreizējā situācijā varētu nopietni ietekmēt daudzu ekonomiski dzīvotspējīgu uzņēmumu un to darbinieku ekonomisko situāciju, radot ilglaicīgākas sekas, apdraudot uzņēmumu pastāvēšanu.

Pašreizējos apstākļos, neskatoties uz "Altum" nodrošinātajām kredītu garantijām, komercbankas objektīvi daļai saimnieciskās darbības veicēju nevar izsniegt apgrozāmo līdzekļu aizdevumus, piešķirt vai pagarināt kredītlīnijas. Tāpēc šī finanšu instrumenta mērķis ir stimulēt iespējami ātru Latvijā reģistrētas uzņēmējdarbības veicēju ar pamatdarbību - kultūras, atpūtas un izklaides pasākumi ilgtermiņa finansiālo dzīvotspēju, tostarp palielinot ienākumu gūšanas iespējas, attiecīgi atjaunot nomaksāto nodokļu apjomu un mazinot Covid-19 ierobežojumu dēļ radītos finansiālos zaudējumus.

Atbalsta programma sagatavota, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības apturēšanas nolūkos ieviesto ierobežojumu negatīvo ietekmi uz mākslas, izklaides un atpūtas nozaru uzņēmumiem. Atbalstu aizdevumu un grantu veidā piešķir sabiedrība "Altum", un tas tiek īstenots no valsts budžeta. Līdz šim programmas ietvaros ir sniegts atbalsts 38 komersantu projektu pieteikumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja