Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pat kokļu zibakcija un savs dēlis sētai

Ielīgošanas pasākumi Rīgā ar dziesmām, dejām, darbošanos

Tradicionālais Zāļu tirgus, kurš šogad jau 24. reizi notiks Doma laukumā 21. jūnijā, nebūt nav vienīgais ielīgošanas pasākums, ar ko Rīga jau visas šīs nedēļas garumā gatavojas vasaras saulgriežiem un Jāņiem. Piemēram, Bastejkalnā jau darbojas latviešu vasaras gadskārtu tradīciju meistarklases vainagu vīšanā, siera siešanā, ugunskura vietas ierīkošanā, Jāņu vārtu gatavošanā un citās svētkiem raksturīgās nodarbēs. Ir arī iespēja apgūt saulgriežu rotaļas, dančus un klausīties folkloras kopu priekšnesumus.

Šovakar, 20. jūnijā, plkst. 17–22.30 laukumā pie VEF Kultūras pils notiks pasākums Līgo skaisti šovakar!. Te notiks Jāņu tradīcijām veltītas radošās darbnīcas, darbosies tirdziņš, mūziķu un dejotāju priekšnesumi mīsies ar aktivitātēm publikai – kopīgu rotaļās iešanu, dančiem. Uzstāsies grupas Teikas muzikanti, Rikši, Jauno Jāņu orķestris, ansamblis Ducele, kā arī kori Dzīne un Jasmīnas koris un tautas deju kolektīvi Bramaņi un Zalktis. Pasākuma centrālais notikums būs 200 etnogrāfisko kokļu un koncertkokļu saspēlēšanās uz pils kāpnēm.

Šodien no plkst. 15 līdz 20 svētki tiks ielīgoti arī pašā Maskavas forštates viducī – Līksnas ielā 26, Līksnas dārzā, kur ar saviem labumiem tirgosies mājražotāji un amatnieki, rosīsies radošu darbnīcu vadītāji. Ikviens interesents varēs piedalīties akcijā Atstāj nospiedumu un līdzdarboties dārza labiekārtošanā, pret nelielu ziedojumu centra attīstībai izveidojot sava dizaina dēli, kas kļūs par dārza sētas sastāvdaļu. Tikmēr plkst. 20 sāksies arī Ielīgošanas zaļumballe Spīķeru kvartālā ar iemīļotiem šlāgermūzikas izpildītājiem uz skatuves un lustīgām dejām līdz pat pusnaktij. Muzicēs Sestā jūdze, Dakota, Rikardions un Kristīne Šomase.

Bet piektdien, 21. jūnijā, ielīgošana turpināsies pasākumā Rūtoj, rūtoj! pie KTMC Ritums filiāles Ieriķu ielā 43A. No plkst. 18 uzstāsies folkloras kopas Lāns, Banga, Berendejka, Savieši, Budēļi, deju kolektīvi Rits, Rīdzenieks, bērnu deju kopa Kamolītis, kā arī grupa Zaļā galma kapella. Varēs vīt vainagus, siet jāņusieru, kraut ugunskurus, iepirkties tirdziņā.

Āgenskalnā, E. Smiļģa Teātra muzeja dārzā svētkus piektdien varēs ielīgot kopā ar Liepājas aktrišu folkloras apvienību Atštaukas. Savukārt LU Botāniskajā dārzā no plkst. 17 līdz 21 apmeklētājus priecēs bērnu tautas deju ansambļu uzstāšanās, ekskursija Ārstniecības augi Jāņu vainagā (pieteikšanās – vietnē goo.gl/x2Svor), gardi ēdieni un dzērieni, Jāņu vainagu pīšanas meistarklase un dokumentālā filma Dabas skaitītāji.

Aktīvi darboties aicina arī Rīgas Porcelāna muzejs, kas 21. un 22. jūnijā interesentus gaidīs keramikas flīžu apgleznošanas Līgo darbnīcā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja