Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Programma Brigāde izsludina konkursu Rēzeknē

No 6. līdz 22.martam Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji ir aicināti iesniegt savus pieteikumus programmas Brigāde radošās uzņēmējdarbības konkursam. Tajā finansiālu atbalstu apmērā līdz 2500 latiem ir iespēja saņemt trīs uzvarētājiem, kuru projekta ideja balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociālas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas reālā vietā Rēzeknē.

Par programmu Brigāde un konkursu Rēzeknē plašāk varēs uzzināt programmas rīkotā darbnīcā, kas notiks otrdien, 12.martā plkst.12, Rēzeknes pilsētas domes lielajā zālē. Brigādes darbnīcā norisināsies arī ekspertes Vitas Brakovskas meistarklase Praktiskais radošums uzņēmējdarbībā - mīti, patiesība un prakse.

Ekspertei Vitai Brakovskai (biedrība Zinis) ir praktiska pieredze indivīdu radošo uzņēmējspēju veicināšanā, kā arī inovācijas atbalsta instrumentu izstrādē un ieviešanā. Vita Brakovska ir ieguvusi starptautisku pieredzi radošās domāšanas rosināšanā Krievijā un Turcijā, kā arī Eiropas Komisijas atzinību par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras inovatīvo biznesa ideju konkursa Ideju kauss ieviešanu. Eksperte ir Britu padomes Latvijā radošās domāšanas metodoloģijas Nākotnes pilsētas spēle sertificēta vadītāja.

Dalība darbnīcā ir bezmaksas, tomēr iepriekš jāpiesakās, līdz 11.martam rakstot elektroniskā pasta vēstuli uz adresi: [email protected].  Pieteikumā jānorāda savs vārds, uzvārds un kontaktinformācija (telefona numurs vai e-pasta adrese).

Programmas Brigāde konkurss Rēzeknē norisinās pirmo reizi, savukārt februārī noslēdzies konkurss Rīgā, kur no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai saņēma 14 iniciatīvas. Tuvākajos mēnešos ar konkursā iegūto finansiālo "atspērienu" palīdzību durvis galvaspilsētā vērs jaunas apģērbu un mēbeļu darbnīcas, mūzikas ierakstu studija, daudznacionāla virtuve, fotodarbnīca, capoeira deju studija un citi oriģināli uzņēmumi.

Rēzeknē iesniegto projektu atlase norisināsies divās kārtās – iesniegtās idejas vispirms vērtēs pašvaldības izveidota žūrija, savukārt otrajā kārtā norisināsies intervijas ar projektu autoriem, kurās piedalīsies arī eksperti no Rīgas.

Plašāku informāciju par programmu Brigāde, konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem iespējams iegūt Rēzeknes pilsētas domes mājaslapā sadaļā Brigāde un projekta mājas lapā.

Programmas Brigāde mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Pirmais programmas konkurss norisinājās 2010.gada vasarā, pēc kura tika radītas 12 jaunas iniciatīvas. Programmu Brigāde Rēzeknē rīko Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, Rēzeknes pilsētas domi un Latgales vēstniecību GORS (SIA Austrumlatvijas koncertzāle).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja