Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgā notiks eksperimentālo filmu skate un saruna Analogs attēls

Ievas Balodes analogo mediju izstādes Neredzamie attēli ietvaros, šī gada 10. februārī plkst. 18.30 Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā autore aicina skatītājus uz sarunu ar Londonā dzīvojošo analogā kino mākslinieku Karelu Dūingu un lietuviešu mākslinieku Vītautu Jozenu.

Saruna tiks veltīta analogajam attēlam, īpaši analogajai kino filmai kā mākslas medijam, kas stāv līdzās digitālajam attēlam ne tikai kā tās priekštecis, bet kā daudz apzinātāks medijs, kas attēlu pēta kā psihisku, politisku un estētisku parādību. Sarunas ietvaros abi autori demonstrēs arī  savus darbus uz 16mm kino projektora. Savukārt, 12. un 13. februārī kinoteātrī Kino Bize Ievas Balodes rīkotās kino programmas Eksperimentālā kino vakari ietvaros abi autori rādīs savus darbus un stāstīs par tiem daudz izvērstākā veidā. Visas tikšanās ar autoriem notiks angļu valodā.

Diskusiju mērķis ir iepazītināt auditoriju ar Latvijā vēl līdz galam neiepazītu mediju, kurš šobrīd Rietumeiropā piedzīvo savu slavas zenītu jauno mākslinieku darbos un laikmetīgās mākslas centros un galerijās. Digitālā attēla laikmetā, analogs attēls (īpaši kino filma) skatītāju iepazīstina ar attēlu kā fizikālu un sensuālu pieredzi, kas radikāli atšķiras no video signāla, kuru ieraksta digitālā video kamera un tālāk pārraida pie skatītāja gaismas signālu veidā, kamēr analogs attēls saglabā savu fizikālo autentiskumu.

Ievas Balodes izstāde Neredzamie attēli līdz 19. februārim katru darba dienu no plkst. 12 līdz 18 apskatāma Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā, Alberta ielā 13. Izstāde ir analogu fotogrāfiju, divu 8mm kino filmu, divu vēsturisku tekstu un pētījumā lasīto tekstu instalācija telpā. Instalāciju veido autores fotografētas analogas un fotolaboratorijā kopētas melnbaltas fotogrāfijas, kā arī kara laika fotogrāfijas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas foto arhīva un Latvijas Kara muzeja foto arhīva, kā arī telpā instalētās divas autores uzņemtas super8 kino filmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja