Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kultūras nozares pārstāvji Melbārdi uzskata par cienījamu kultūras ministra kandidāti

Kultūras nozares pārstāvji pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi uzskata par cienījamu kultūras ministra kandidāti.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce aģentūrai LETA sacīja, ka Melbārde ir cienījama kandidāte kultūras ministres amatam. Viņas priekšrocības ir līdzšinējā darbība, jo Melbārde zina "spēles laukumu", proti, viņa zina, kā darbojas Kultūras ministrija, kā notiek dokumentu izstrāde un apstiprināšana valdībā. Melbārde sevi lieliski parādījusi arī šīs vasaras Dziesmu un deju svētku rīkošanā.

Arī Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas (LKDAF) priekšsēdētājs Aldis Misēvičs atzinīgi izsakās par Melbārdi. Viņš uzskata, ka Melbārde varētu tikt galā ar ministres pienākumiem.

Viņš klāstīja, ka Latvijas Nacionālais kultūras centrs nenodarbojas tikai ar Dziesmu un deju svētku rīkošanu, tādēļ viņai ir izpratne plašā mērogā. Misēvičs Melbārdes kandidatūru kultūras ministres amatam vērtē pozitīvi.

LKDAF no jaunā kultūras ministra sagaida, ka viņš nosargās un nepieļaus atkāpes no tā finansējuma kultūras nozarei, kas iezīmēts 2014.gada budžetā. Arodbiedrība vēlētos, lai ministram ir izpratne par kultūras jomu un to, ka finanses jāplāno ilgtermiņā. Misēvičs cer, ka ar jauno ministru turpināsies tikpat laba sadarbība ar arodbiedrību, kāda tā bijusi iepriekšējos gadus.

Savukārt Lāce skaidroja, ka ideālā variantā jaunajam ministram jābūt tādam, kurš pārzina nozari, orientējas un saprot, ko nozīmē radošais process. Tam vajadzētu būt cilvēkam, kurš ir racionāls un mērķtiecīgs.

Jau ziņots, ka Melbārdi kultūras ministra amatam plāno virzīt Nacionālā apvienība. Gala lēmums šajā jautājumā vēl būs jāpieņem VL-TB/LNNK valdei. Melbārde līdz 2009.gadam strādāja Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Par veiksmīgu darbu pie valsts kultūrpolitikas vadlīniju izstrādes Melbārde 2005.gadā saņēma Spīdolas balvu.

Kā ziņots, pēc panāktās vienošanās saistībā ar nākamā gada budžeta jautājumiem premjers Valdis Dombrovskis (V) vairs neredz pamatu nacionālajai apvienībai novilcināt jautājumu ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu.

Savukārt nacionālās apvienības līderi iepriekš izteikušies, ka kultūras ministra kandidātu varētu virzīt tikai novembra sākumā, proti, pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas.

Pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē