Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

VL-TB/LNNK: Dombravas balsojums par eiro ieviešanu jau tika izvērtēts

Atbildot uz partijas Vienotība aicinājumu izvērtēt deputāta Jāņa Dombravas atšķirīgo balsojumu par Eiro ieviešanas kārtības likumu, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!- Tēvzemei un Brīvībai/LNNK norādīja, ka par šī deputāta pārliecību un balsošanas plāniem apvienība bija jau informēta pirms tam. "Līdz ar to nav vajadzības veikt izvērtēšanu tam, kas jau ir izvērtēts," paziņojumā raksta Nacionālā apvienība.

Jau ziņots, ka partijas Vienotība Saeimas frakcijas deputāti aicināja Nacionālo apvienību izvērtēt deputāta Jāņa Dombravas rīcību, balsojot pret eiro ieviešanas likuma pieņemšanu Saeimā.

Kā vēstīts, Saeima ceturtdien, 31.janvārī, galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma Eiro ieviešanas kārtības likumu, kas nosaka Eiropas Savienības vienotās valūtas eiro ieviešanas kārtību Latvijā. Par likuma pieņemšanu balsoja 52 deputāti, pret – 40, bet atturējās 2 deputāti.

"Nacionālā apvienība respektē Saeimas Kārtības rullī, Ētikas kodeksa 6. punktā ietverto normu, ka "Deputāts ir morāli atbildīgs savu rīcību (runām, balsojumiem u.c.). Deputāts nevar aizbildināties ar valdības pārstāvju, partiju vai citu personu spiedienu, lai attaisnotu balsojumu pret savu sirdsapziņu". Mēs respektējam likumu, kas ir pārāks par jebkuru starppartiju vienošanos.  Nacionālā apvienība aicina Vienotības frakciju rūpīgi iepazīties ar Saeimas kārtības rulli," teikts paziņojumā.

Nacionālā apvienība uzskata, ka būtiski riski pastāv gan ieviešot eiro, gan neieviešot. Nacionālās apvienības vairākums balsojumā ir apliecinājis, ka lielākus riskus valsts nākotnei saskata, neieviešot eiro, tomēr uzskata, ka arī vienpusēja un idealizēta informācijas pasniegšana jebkurā gadījumā ir negodīga attieksme pret Latvijas pilsoņiem.

"Nosodot un sociālos portālos pazemojot Nacionālās apvienības deputātu, kurš balsojis pret eiro ieviešanas likumu, faktiski notiek vēršanās pret lielu skaitu Latvijas pilsoņu, kuru viedoklis ir atšķirīgs. Uzskatam, ka gan par, gan pret viedokļu paudēju vidū ir uzticami Latvijas patrioti, kuri nav pelnījuši augstprātīgu vai pazemojošu attieksmi. Latviešu un Latvijas patriotu šķelšana šajā jautājumā ir kaitējums, ar kā sekām būs jāsadzīvo neatkarīgi no tā, vai norēķināsimies latos vai eiro," uzsvēra apvienība.

Nacionālā apvienība arī norādīja, ka, aicinot izvērtēt viņu kolēģa balsojumu, Vienotība piekritīs apvienības piedāvājumam katra ministra darba veikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē