Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pusaudžus pļauj legālās narkotikas

Satraukums sabiedrībā ap slepkavību Juglā, kurā sešpadsmitgadīgais Arams tiek apsūdzēts sava drauga Kristiāna nogalināšanā, pierimis. Tiesa turpinās, un apsūdzētais sevi par vainīgu neatzīst. Atbildes uz jautājumu, kāpēc, joprojām nav. Ir vairāk vai mazāk ticamas versijas un problēma, kuru uzjundīja šī slepkavība.

Stāsts par 2011.gada 17.decembra notikumiem un abiem puišiem publiski jau stāstīts vairākkārt. Kaut arī dažādi pēc rakstura un ar atšķirīgu temperamentu, viņi draudzējušies kopš pirmās klases. Tovakar abi draugi devušies uz kādu kādas meitenes dzimšanas dienas ballīti, no kuras atgriezušies ap diviem naktī. Arams nolēma nakšņot pie Kristiāna. Klusu sarunādamies, iegājuši Kristiāna istabā, bet apmēram pēc divām stundām Kristiāns jau bija miris. Pirms tam Arams virtuvē, kā fiksēts lēmumā par personas saukšanu pie kriminālatbildības, bija paņēmis nazi, ar ko vairākkārt iedūris draugam. Turklāt pēc pēdēja dūriena atstājis nazi upura mugurā, bet pats vienās apakšbiksēs pa balkonu izlēcis no trešā stāva.

Kristiānā mamma Irēna Cīrule pieļauj varbūtību, ka Arams viņas dēla nogalināšanu bija izplānojis. Kāpēc? Kristiāns, atšķirībā no Arama, viegli kontaktējies ar cilvēkiem, paticis meitenēm, bet draugs visus šos gadus it kā dzīvojis viņa ēnā.

Varbūtībai, ka slepkavība tikusi apzināti plānota, lai atriebtos, netic kriminālpolicists ar divdesmit gadu darba stāžu, kurš nevēlējās, ka viņa vārds tiktu izpausts. "Noziedznieki ir varonīgi tikai filmās, bet dzīvē stipri gļēvi. Un ir pilnīgi neloģiski plānot slepkavību dzīvoklī, kurā atrodas vēl divi cilvēki. Iet uz virtuvi, paņemt nazi… Visticamāk, viņš pats nemaz neatceras, ko un kāpēc darījis," saka policists. "Man nācies vest narkomānus uz ekspertīzi. Pa ceļam mēs runājam, viņš nodot analīzes… Lai arī salietojies, tomēr it kā visu saprot. Bet no rīta, kad atstāstu tam notikušo, brīnās: ej nu ej! Nevar būt! Nekur es nebraucu!" Policists uzskata, ka slepkavība Juglā notikusi līdzīgi ― ar īslaicīgu atmiņas zudumu un, iespējams, pat delīriju. Cilvēks pamodies, sev vien zināmu baiļu pārņemts, un meties virsū iedomātajam ienaidniekam. Tomēr arī tas, tāpat kā mātes versija, ir tikai pieņēmums, lai gan balstīts uz ilgstošu profesionālo pieredzi.

Ekspertīzē pēc notikušā Arama organismā netika konstatētas nekādas apreibinošas vielas, lai gan daži no ballītes dalībniekiem vēlāk atzina, ka tās laikā esot kaut kas pīpēts jeb lietots. Tad kāpēc ekspertīzē Arama organismā nekas netika konstatēts? "Tāpēc, ka nevar atrast to, ko nemeklē," saka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirkņa priekšnieks Pauls Krūmiņš. Un patiesībā šajā vietā arī sākas problēma, jo runa ir par tā dēvētajiem augu maisījumiem, ko ikdienā nereti dēvē arī par spice un "legālajām narkotikām".

Vairāk par "legālajām" narkotikām lasiet Sestdienā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata