Tunča rasols
Jā, rasols var būt arī ar zivtiņu – šoreiz tas ir konservēts tuncis savā sulā. Tālāk viss kā jau rasolveidīgos salātos, un droši var papildināt piedevas pēc ieskatiem! Ja nav pieejams tuncis savā sulā, var likt arī to, kas eļļā, lieko eļļu nolejot
Pagatavošanas laiks: 10 minūšu (plus burkānu un kartupeļu vārīšanas laiks)
Sarežģītības pakāpe: nekā grūta
Daudzums: 3 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 skārdene tunča savā sulā
- 4 nelieli kartupeļi
- 2 nelieli burkāni
- 2 svaigi īsie gurķīši
- 2 ēd. k. marinētu kaperu (var arī lielos ar kātiņiem, tos tad sakapā sīkāk)
- 2 ēd. k. zaļo zirnīšu
Mērcei
- 2 ēd. k. skābā krējuma
- 2 ēd. k. majonēzes
- 1 tējk. Dižonas sinepju
- šļuciņa kaperu marinādes
- sāls, pipari pēc garšas
Gatavošana
1. Novāra burkānus un kartupeļus, bet nepārvāra – lai paliek tādi patīkami stingri. Atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Ber salātu bļodā.
2. Pievieno sīki sagrieztus gurķīšus, kaperus un zaļos zirnīšus, kā arī tunci bez šķidruma.
3. Atsevišķā trauciņā samaisa visas mērces sastāvdaļas, pagaršo, vai kā netrūkst.
4. Mērcīti lej pie salātiem, rūpīgi samaisa, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Krāsnī ceptas butītes
Brīnišķīgas zivis, kas rudens pusē kļūst īpaši baudāmas, jo kļuvušas biezākas un treknākas. Veikalos un tirgos var iegādāties jau iztīrītas butes, atliek izvēlēties mīļākās garšvielas, uzlikt uz cepešplātnes un drīz vien ir gatavas
Pagatavošanas laiks: 20 minūšu
Sarežģītības pakāpe: elementāri
Daudzums: 2 porcijas
Sastāvdaļas
- 4 mazas butītes
- olīveļļa
- sāls, pipari sviests (4 mazi gabaliņi katrai zivij)
- citrona šķēles
- salvijas lapas
- šļuka sausā baltvīna
Gatavošana
1. Butītes nosusina, iesmērē ar olīveļļu, apsāla un appiparo.
2. Zivis liek uz cepešplātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru.
3. Katrai butei uzliek gabaliņu sviesta un citrona šķēli, kā arī pa kādai salvijas lapiņai.
4. Pārslaka ar baltvīnu un liek cepties 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūšu.

