Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 1. decembris
Emanuels, Arnolds

SestDienas receptes: Svaiguma savienība – laims un koriandrs

Šonedēļ turpinām dzīvoties pa taizemiešu virtuvi, izbaudot lieliskas garšu buķetes. Pārītis laims un svaigs koriandrs jeb kinza ir nepārspējams gan marinādēs, gan salātos, un tieši šie abi varianti šoreiz pārstāvēti receptēs. Zināms, ka daudziem svaigs koriandrs negaršo, bet... pamēģiniet gan!

Vistas šķiņķīši kokospiena marinādē

Recepte, kuru vienlīdz labi var pagatavot gan uz pannas, gan uz  grila, bet pēdējam vēl nav īsti iestājusies sezona. Iemarinētos vistas  šķiņķīšus ieteicams turēt marinādē visu nakti – tad gaļa būs maigāka  un aromātiskāka.

30minūšu +marinēšana (1nakts) / 4 porcijas / vienkārši 

Sastāvdaļas

ap 1 kg vistas šķiņķīšu (atkauloti, bez ādas)

Marinādei

  • 1 kārba kokospiena
  • sula no ½ laima
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 2 ēd. k. sarkanās karija pastas  
  • (red curry paste)
  • buntīte svaiga koriandra, sakapāta

Gatavošana 

1. Visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā bļodā: kokospienu, brūno cukuru, laima sulu, karija pastu un svaigu, sakapātu koriandru.
2. Vistas šķiņķīšiem nogriež taukumus, ja tādi ir, un liek marinādē. Kārtīgi apmaisa, lai visi apviļājas, pārvelk bļodai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti vai apmēram sešām līdz astoņām  stundām.
3. Iemarinētos šķiņķīšus izceļ no marinādes un pannā sakarsētā eļļā apcep no abām pusēm, kopā apmēram 20 minūšu, lai vistas gaļa kārtīgi izcepas.
4. Pasniedz ar laima daiviņām un svaigu koriandru, var pārkaisīt vēl piparus un sāli, ja prasās. Saderīgi ar rīsiem, tvaicētiem  dārzeņiem utt.

Ja mājās ir atbilstoša lie­luma Ziploc aizvelkamais plastmasas maisiņš, gaļu var marinēt arī tādā.

 

Pikanti stikla nūdeļu salāti ar svaigiem dārzeņiem

Silts un omulīgs sautējums, ļoti piemērots arī gavēņa laikā. Var pasniegt tāpat, var ar tvaicētiem  dārzeņiem, var ar skābo krējumu vai jogurta mērci un, protams, ar dažādiem zaļumiem: lociņiem, pētersīļiem, dīgstiem utt.

20 minūšu / 2 porcijas / nekā grūta  

Sastāvdaļas 

  • 60 g smalko stikla nūdeļu (var arī rīsu 
  • nūdeles vai citas)
  • 1 liels burkāns
  • ½ sarkanās paprikas 

Mērcei:

  • 3 ēd. k. zemesriekstu sviesta (iesaku ar 
  • gabaliņiem)
  • šļuciņa sezama eļļas (var arī iztikt bez)
  • 2 tējk. Hoisin mērces
  • 2 tējk. sojas mērces
  • 2 tējk. asās Sriracha mērces (var vairāk, 
  • ja gribas asāku)
  • sula no ½ laima
  • 1 ķiploka daiviņa (izspiesta caur spiedni 
  • vai sarīvēta)
  • 1 tējk. rīvētas svaigas ingvera saknes
  • 1 ēd. k. sīki sakapātu zaļo lociņu
  • 1 ēd. k. sakapāta svaiga koriandra
  • 1–2 ēd. k. ūdens (mērces biezuma 
  • regulēšanai)

Pasniegšanai

  • Sezama sēkliņas, melno ķimeņu sēkliņas, 
  • svaigs koriandrs un zaļie lociņi

Gatavošana 

1. Stikla nūdeles ieliek palielā bļodā un aplej ar verdošu ūdeni, lai nosedz. Atstāj uz piecām minūtēm sabriest.
2. Burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, papriku sagriež sīkās strēmelītēs vai kubiciņos.
3. Bļodiņā pagatavo mērci, visas sastāvdaļas rūpīgi samaisot kopā.
4. Sabriedušās nūdeles izceļ no ūdens, notecina, liek salātu bļodā. Pievieno sarīvēto burkānu un papriku, visu pārlej ar mērci un samaisa. Pasniedzot pārkaisa ar sezama un melno ķimeņu sēkliņām, lociņiem un koriandru.

Salātu samaisīšana ar mērci visvieglāk veiksies, izmantojot divas dakšiņas.

Pikanti stikla nūdeļu salāti ar
svaigiem dārzeņiem

1. Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pārcentīga dekorēšana – narcisma pazīme

Valsts svētki tikko aizvadīti, laternu stabus vēl rotā sarkanbaltsarkanie karogi, bet daži cilvēki jau steidz izdaiļot savu mājokli ar Ziemassvētku rotājumiem. Pat ja kalendārs vēl rāda novembri un a...

Paltrovas biznesam pienākuši grūti laiki

Uzņēmēja krustcelēs. Gvineta Paltrova no Oskara balvu ieguvušas aktrises pārtapa par vienu no pirmajām slavenībām influencerēm un uzņēmējām, 2008. gadā izveidojot blogu un veselīga dzīvesstila prod...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata