Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 9. decembris
Sarmīte, Tabita

Kokospiena maigais tvēriens

Vienojošais elements abās receptēs – kokospiens, kuru mierīgi var ierindot arī "garš­vielu" sarakstā, jo šim produk­tam piemīt gana izteiksmīga, lai arī maiga garša. Vienlīdz labi kokospienu var izmantot gan saldajos ēdienos, gan dažādos karijos, zupās un sautējumos. Tā arī darām!

Tumīgais sautējums ar kartupeļiem un mencas fileju

Garšas kārpiņas, vēderu un sirdi sildoša un it kā vienkārša, bet ļoti garšīga maltīte. Kā mūsdienās saka – komforta ēdiens. Ja neapēdas viss uzreiz, var pasildīt otrā dienā – garšas būs vēl vairāk savilkušās un brīnišķīgas.

40minūšu/ 2-4 porcijas/ vienkārši 

Sastāvdaļas 

  • 1 puravs (baltā un gaišzaļā kāta daļa)
  • 1 neliels sīpols
  • 4 kartupeļi
  • 1 selerijas sakne (normāla kartupeļa lielumā)
  • 1 selerijas kāts
  • ap 1 ēd. k. sarkanās karija pastas
  • (red curry paste, nopērkama plānās paciņās
  • lielveikalos)
  • ½ tējk. maltu kumīna sēklu
  • svaigi malti melnie pipari
  • buljons (daudzums tāds, lai nosedz
  • dārzeņus, – skatīt tekstā)
  • ½ kokospiena kārbas
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • ap 250 g mencas filejas (man bija saldēti
  • gabaliņi)

Gatavošana

1. Sīpolu sīki sakapā, puravu sagriež plānos pusgredzentiņos, selerijas kātu ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež ap 1 cm kubiciņos, tāpat arī selerijas sakni.

2. Katlā sakarsētā eļļā viegli apcep sīpo­lus, pievieno puravus un maisot apcep kopā. Tad liek klāt karija pastu, kumīnu, piparus, samaisa un pievieno arī kartupe­ļus, selerijas sakni un kātu.

3. Dārzeņus maisot nedaudz apcep, tad pārlej ar buljonu tā, lai knapi nosegti. Vāra uz nelielas uguns, līdz gandrīz mīksti, tad iemaisa kokospienu, sojas mērci, pievieno zivs filejas gabaliņus, sāli pēc garšas un bez vāka pavāra vēl minū­tes piecas.

Mencas filejas vietā var izmantot jebkuru tīkamu balto zivi.

 

Cepti banāni kokospiena kažociņā

It kā visiem pazīstamais banāns, taču neparastākā ampluā: cepts, silts un garšīgā kažociņā. Ja gribas kādu skābāku noti kontrastam, iesaku pasniegt ar pašmāju dzērveņogām. Labi sader kopā arī ar svaigām piparmētras lapiņām. 

15minūšu / 2 porcijas / viegli 

Sastāvdaļas 

  • 100 ml kokospiena
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 40 g rīsu miltu
  • 1 ola
  • 2 banāni
  • 2 ēd. k. sojas eļļas (var arī citu ar neitrālu
  • garšu)

Gatavošana 

1. Pagatavo mīklu banānu apvārtīšanai: ielej bļodā kokospienu, pieber brūno cukuru un ar putojamo slotiņu maisa, līdz cukurs izkūst. Iemaisa rīsu miltus.

2. Sakuļ olu un pievieno mīklai, samaisa.

3. Banānus nomizo, pārgriež vidū uz pusēm, tad vēl gareniski uz pusēm. Katram gabaliņam apaļīgajā pusē ar nazi izdara divus gareniskus iegriezumus un banāna gabalu saspiež ar pirkstiem – lai gabaliņi kļūst plakanāki un tos vieglāk apcept.

4. Katru banāna gabalu apvārta mīklā un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltai­ni brūnu. Pasniedz siltus!

Ja mājās nav rīsu miltu, bet ir rīsu pārslas, tās var samalt kafijas dzirnaviņās un iegūt miltus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata