Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Vienkāršas baudas

Ko tad vasarā cilvēkam vajag? Nekādus cepešus un mērces, vai ne? Kaut ko vieglu, kraukšķīgu, garšīgu un aromātisku… Galvenais, viegli pagatavojamu! Lūk, divas vienkāršas receptes!

Jaunie kartupelīši grieķu stilā

Skaidrs, ka jaunie kartupeļi ir garšīgi visādos veidos, bet šī recepte ir īpaši piemērota slinkajam variantam. Nekas daudz nav jādara, taču sanāk neparasti gardi!

 

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 2 porcijas

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g jauno kartupelīšu
  • sāls, pipari
  • krietna šķipsna Provansas garšvielu
  • norīvēta ½ citrona miziņa
  • sula no ½ citrona
  • olīveļļa
  • sauja Kalamatas olīvu
  • pāris ķirštomātiņu

 

Mērcītei:

  • pāris ēd. k. grieķu jogurta
  • pāris piparmētru lapas
  • tvirts, svaigs gurķis
  • mazliet olīveļļas 
  • sāls, pipari

 

PAGATAVOŠANA:

1. Kartupeļus nomazgā, nosusina, sagriež daiviņās, ieber bļodā.

2. Pārkaisa sāli, piparus, Provansas garšvielas, pārrīvē citrona miziņu un pārlej ar izspiesto sulu. Pārlaista ar olīveļļu, ar rokām samaisa un pārliek cepamā traukā.

3. Pievieno ķirštomātu pusītes, olīvas un vēl mazliet pārslaka olīveļļu. Cep 220 grādos sakarsētā krāsnī 25–30 minūšu.

4. Kamēr cepas, sīki sakapā gurķi un piparmētru, samaisa ar grieķu jogurtu un mazliet olīveļļas, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar ceptajiem kartupeļiem.

Ļoti gardi pie šādiem kartupelīšiem ir arī klasiskie grieķu salāti ar fetu un svaigiem dārzeņiem.


Izcilie kabacīši

Šī ir recepte tiem, kuri mīl visādus mazsālījumus un ātros iemarinējumus. Nesen biju dalījies ar mazsālīto gurķīšu recepti, kur sastāvdaļās arī mazliet etiķis, – šī ir līdzīga marināde, bet ar «uzlabojumiem». Un gurķu vietā mazi kabacīši!

 

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (+pāris stundas iemarinēšanās)

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: vienmēr par maz!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 5–6 mazi kabacīši
  • saišķis diļļu
  • pāris ķiršu lapu
  • 2 ķiplokdaivas
  • pāris šķēlītes marinētu halapenjo un arī šļuciņa šķidruma

 

Marinādei:

  • 10 koriandra sēklu
  • 8 melno piparu graudi
  • 1 l ūdens
  • 2 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • nepilna ēd. k. galda (9%) etiķa

Ar halapenjo pievienošanas daudzumu jāskatās – dažādiem ražotājiem ir dažādas asuma pakāpes.

 

PAGATAVOŠANA: 

1. Kabacīšus noskalo, nogriež tiem mazliet galus un sagriež ripiņās. Dilles un ķiršu lapas rupji sakapā.

2. Tad kabaču ripiņas un zaļumus liek kārtās piemērotā traukā vai burkā, pa starpām ieliekot arī uz pusēm pārgrieztas ķiplokdaivas, piparus un koriandra sēklas.

3. Marinādei uzvāra ūdeni, pieliek cukuru, sāli un samaisa, līdz izšķīst. Tad ņem no plīts nost, pievieno etiķi un lej pāri kabačiem.

4. Pēc pāris stundām jau būs ēdami, bet vislabākie, ja nostāvēs pa nakti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata