Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Abi brāļi izkonkurē krievus

Noķer, ja vari, - konkurentu kacināšanas akciju turpina Martins Dukurs. Pasaules kausa (PK) izcīņas šāssezonas astoņās sacensībās septiņas reizes Martins palicis nepārspēts. Nedēļas nogalē PK posmā Austrijas trasē Īglsā M. Dukura uzvara bija dubultā vērtībā, jo pēc PK rezultātiem sadalīja arī Eiropas čempionāta medaļas. Krievam Aleksandram Tretjakovam - sudrabs, Tomasam Dukuram - bronza. Nākamās sacensības - 1. un 2. februārī pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā.

Sacensību pirmais brauciens apstiprināja paredzējumu, ka īsajā un salīdzinoši vieglajā Īglsas trasē nopietnākie pretendenti uz uzvaru būs Latvijas un Krievijas skeletonisti. Zeltam pieteicās Martins un Tretjakovs, bronzai - Tomass un krievs Sergejs Čudinovs. Cīņā par pirmo vietu M. Dukurs ieguva solīdu handikapu, atraujoties no Tretjakova par 0,38 sekundēm, bronzas duelī sprīža tiesu 0,02 sekundes Čudinovs bija priekšā Tomasam. Otrajā braucienā T. Dukurs jau startā bija par 0,1 sekundi ātrāks, veica labu braucienu un godam nopelnīja bronzu. «Vislabākā motivācija saņemties man bija iepriekš izcīnītās ceturtās vietas. Pēc pirmā brauciena atcerējos, ka pirms pāris gadiem Vinterbergā man līdz bronzai pietrūka tikai vienas sekundes simtdaļas. Nudien negribēju, lai kaut kas tāds atkārtotos,» Tomass sarunā ar Dienu atzina, ka tēvam Dainim Dukuram runga neesot bijusi jāvicina.

Martinam Dukuram lieliski abi braucieni. «Īstenībā šoreiz patiešām biju tuvu ideālam. Gribētos, lai tā būtu katros mačos. Šī bija viena no vieglākajām trasēm, tāpēc arī viss labi izdevās. Galvenais konkurents Tretjakovs mani motivēja saņemties. Zināju, ka viņš te pirms pāris nedēļām bija braucis. Viņa uzrādītie labākie treniņu rezultāti piedeva asumu, lai gan treniņos man bija laba tendence - ar nepulētu slidu tuvojos Tretjakovam. Zināju, ka varu krietni pielikt, tiesa, nezināju, cik liela rezerve ir Tretjakovam.»

Pēc uzvarām divu posmu sacensībās Kēnigszē un Īglsā Martins ir viena soļa attālumā, lai iegūtu Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas izsolīto naudas balvu 100 000 eiro. Tā pirmo reizi paredzēta sportistam vai ekipāžai, kas uzvarēs Kēnigszē, Īglsā un pēdējā PK posmā Sočos. Bobslejistu aprindās nav divu posmu uzvarētāju, tāpat arī dāmu skeletonā mainījās pirmo vietu ieguvējas, un tas nozīmē, ka Sočos jaunākais brālis Dukurs viens pats var paņem visu banku - 100 000 eiro. «Par simt tūkstošiem pagaidām vairāk runā citi, bet gan jau, tuvojoties mačiem, es izjutīšu papildu spiedienu. Kā varētu būt Sočos, patiešām nezinu, jo neesmu tur braucis. Tretjakovs to trasi jau ir apguvis. Viņam noteikti būs priekšrocības, turklāt pēc Vācijas trenera piesaistīšanas Tretjakovam regulāri ātrums ir labāko trijniekā. Ja reiz tik tuvu esmu prāvai naudas summai, būs kārtīgi jāsasparojas. Tas ir tikai lieliski, ka starptautiskā federācija ir radījusi papildu intrigu ar simt tūkstošu eiro uzlikšanu uz āķa.»

Brāļi Dukuri ir ļoti tuvu tam, lai šosezon pirmo reizi svinētu dubultuzvaru PK kopvērtējumā. Martins zemāk par otro vietu vairs nevar būt. Tas nozīmē, ka viens no brāļiem pilnīgi noteikti būs pirmais. «Es parēķināju, ka Tomass par diviem punktiem mani var apsteigt tikai tādā gadījumā, ja Sočos nestartēju,» Martins jau paguvis izskaitļot, kam jānotiek, lai viņš PK kopvērtējumā neuzvarētu ceturto gadu pēc kārtas. Vācietim Aleksandram Krokelam nav īsti reāli panākt Tomasu, jo tad viņam Sočos jābūt, šķiet, 14 vietu augstāk par Tomasu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules kauss, 8. posms Īglsā
Kungi. 1. M. Dukurs (Latvija) 1:45,13, 2. A. Tretjakovs (Krievija) +0,75, 3. T. Dukurs (Latvija) +1,35. Startēja 25.
PK kopvērtējums.
1. M. Dukurs 1785 p.,
2. T. Dukurs 1562 p.,
3. A. Krokels 1460 p.

1.-2.II pasaules čempionāts Sanktmoricā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?