Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Apcietina Daugavpils mēra vietnieku

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās pārbaudes pašvaldības uzņēmumā Daugavpils siltumtīkli uz laiku nomainīts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, bet neoficiāli zināms, ka aizturēts Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kā arī uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins. KNAB apstiprina, ka pārbaude saistīta ar ierosinātu kriminālprocesu par Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu. Kukuļošanas lieta varētu būt saistīta ar siltumenerģijas iepirkuma konkursu pērn rudenī.

Par 1. februārī notikušajām pārbaudēm un amatpersonu aizturēšanu ziņas gan ir skopas, jo KNAB joprojām notikušo nekomentē. Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova nosūtījusi KNAB pieprasījumu sniegt skaidrojumus, liecina domes izplatītā informācija. Ž. Kulakova arī bija apliecinājusi, ka vicemērs V. Širjakovs nav ieradies darbā. Domē tieši viņš uzraudzīja siltumenerģijas uzņēmuma darbu. Vakar pēcpusdienā V. Širjakova advokāts Dainis Lūsis apstiprināja aģentūrai LETA, ka viņa klientam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet šo lēmumu, visticamāk, pārsūdzēs. Zināms, ka ticis aizturēts, bet pēc tam atbrīvots a/s Daugavpils siltumtīkli valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš domei iesniedzis lūgumu atbrīvot viņu no valdes locekļa amata uz izmeklēšanas laiku, jo KNAB piemērotais drošības līdzeklis neļauj viņam veikt amata pienākumus. M. Laudiņa vietā uz laiku par valdes locekli iecelts domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs.

Rīgas rajona tiesā izmeklēšanas tiesnesis svētdien saņēmis un izskatījis trīs KNAB iesniegumus par drošības līdzekļa piemērošanu kādā kriminālprocesā aizdomās turētām personām, ziņo LETA. Neoficiāli zināms, ka bez V. Širjakova aizturēti SIA Batergo īpašnieks Jānis Sprinovskis, kurš ticis minēts kā ekspremjeru Andra Šķēles un Aigara Kalvīša biznesa partneris, kā arī šī paša uzņēmuma valdes loceklis Gints Sorokins. Abi uzņēmēji bijuši saistīti ar vēja parku attīstību Liepājā. Pērn SIA Batergo kā vienīgā pretendente uzvarēja Daugavpils siltumtīklu iepirkumā par siltumenerģijas piegādi uzkarsēta ūdens veidā trešās siltumcentrāles vajadzībām apkures sezonas laikā. Līguma summa ir Ls 6 211 500, un līgums ir spēkā piecus gadus. Šis darījums izraisīja protesta akciju pret slēptu Daugavpils siltumtīklu privatizāciju. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā redzams, ka Daugavpils siltumtīklu konkurss ir vienīgais, kurā SIA Batergo piedalījusies, savukārt uzņēmuma kontakttālruņi nav atrodami tālruņu katalogos. Nebija sazvanāmi arī dažu citu J. Sprinovska uzņēmumu kontakttālruņi. LETA ziņo, ka J. Sprinovska advokāts Regnārs Jansons apstiprināja sava klienta apcietināšanas faktu, bet neizpauda, par ko J. Sprinovski apsūdz. G. Sorokina advokāts Arnis Ešenvalds komentārus sniegt atteicies.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova Latvijas Radio pieļāvusi, ka notikušais saistāms ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Aizturētais vicemērs V. Širjakovs domē ievēlēts no Saskaņas centra saraksta, taču SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs norādīja, ka šai sarakstā bijušas pārstāvētas četras partijas, tostarp Daugavpils pilsētas partija, kuru pārstāvēja V. Širjakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?