Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Atpūtis konkurences elpu

Izdarījis tikai vienu sastāva rokādi divās pārbaudes spēlēs ar Krieviju, un arī otrā mača pašās beigās, Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans ar veiktajām izmaiņām pirmdienas treniņā netieši norādīja uz spēlētājiem, kuriem būtu jāuzlabo sniegums, lai brauktu uz pasaules čempionātu Stokholmā. Nākamā pārbaudes spēle Latvijai pirmdien, 30. aprīlī, Arēnā Rīga ar Franciju.

Zem sitiena nokļuvis viens no jaunās paaudzes snaiperiem Roberts Bukarts. Treneru korpusu spēlēs ar Krieviju neesot apmierinājis Bukarta cīņasspars, spēle aizsardzības zonā, kā arī darbība bez ripas, kam Nolans solīja pievērst lielu vērību. Tas esot bijis par iemeslu, kāpēc pirmdienas treniņā Bukarts pielaikoja dzelteno kreklu, kurš pienākas rezervistiem vai arī spēlētājiem, kuri atlabst pēc savainojumu ārstēšanas.

Dzeltenajā kreklā slidoja arī Armands Bērziņš un Ģirts Ankipāns. Gūžas traumu vēl pilnībā nav izārstējis Ankipāns, tāpēc arī viņš bija «dzeltens». Bērziņam veselības problēmu nav, turklāt otrās spēles beigās viņa vietu līdzās Meijam un Bukartam ieņēma Džeriņš. Bērziņa pluss ir tāds, ka šopavasar valstsvienībā ir centra uzbrucēju deficīts.

Pirmais treniņš šopavasar valstsvienībā pirmdien bija 21 gadu vecajam uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam. Raudzīsim, vai Bukarts uz leju ir nobīdīts audzināšanas nolūkos vai arī Ķēniņam tik tiešām ir plānota vieta virknējumā, kurā malējo uzbrucēju pozīcijas šķita puslīdz drošas. Mārtiņš Cipulis, ceļgala savainojuma dēļ pusi nedēļas trenējies saudzējošā režīmā, pirmdien atgriezās līdzās Aleksejam Širokovam. Trešais šajā maiņā bija pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis, kuru treneri avārijas režīmā izsauca uz treniņnometni. Pret Macijevski treneriem neesot pretenziju, tāpēc nav izslēgts, ka pēc četru gadu pārtraukuma Mociks atgriežas pasaules čempionāta apritē. Vēl vienam no «avārijas brigādes» Kobam Jasam, kura, līdzīgi kā Macijevska, nebija kandidātu sarakstā, visticamāk, lai nokļūtu uz lielās hokeja skatuves, būs jāpieliek meistarībā.

Pirmdien Latvijas Hokeja izlases vadītāji oficiāli apstiprināja, ka izlasei tomēr nepalīdzēs Raitis Ivanāns. Diena centās noskaidrot, cik patiesa ir informācija, ka Raitis nākamsezon varētu spēlēt Rīgas Dinamo. «Jā, ar Ivanānu vedam sarunas,» apstiprinoši atbildēja Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Viņš arī atklāja, ka kluba vadītāji tuvākajā laikā pie sarunu galda aicināšot Sandi Ozoliņu.

Ar automašīnu pirmdien no Dānijas uz Latviju ceļoja vārtsargs Ervīns Muštukovs. Viņam ir reālākas izredzes aizņemt trešo vakanci vārtsargu līnijā, jo vēl vienam pretendentam Kazahstānas finālā spēlējošajam Mārtiņam Raitumam pirmdien sērijā līdz četrām uzvarām pie rezultāta 2:2 bija piektā spēle. Tas nozīmē, ka pilnīgi noteikti būs vismaz vēl viena spēle, bet treneri nelabprāt grib pieņemt pēdējā brīža piedāvājumu. Ja, protams, nav runa par NHL spēlējošo Kasparu Daugaviņu, kā arī aizsargiem Oskaru Bārtuli un Artūru Kuldu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Stāvdrāžu valsts

Koalīcijas atbilde operatīvajiem dienestiem: "Stāvdrāžu un velorastu valstij – atbilstošu operatīvo transportu!"








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?