Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Atslēgas vietā uzņēma ātrumu

Meistars ne tikai kamanu iestumšanā, bet arī to vadīšanā. Oskars Melbārdis uzrādīja savu labāko rezultātu pasaules čempionātā (PČ), kopš no stūmēja ir pārkvalificējies par pilotu.

Šveices dabīgajā trasē Sanktmoricā Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu PČ izcīnīja augsto 5. vietu. Uzslavu pelnījis arī PČ debitants - Latvijas otrais pilots Oskars Ķibermanis, kurš ar stūmēju Raivi Zīrupu ieņēma 18. vietu 38 ekipāžu konkurencē. Vācijas jaunais pilots Frančesko Frīdrihs ar Jannisu Baekeru kļuva par pasaules čempionu. Šīs nedēļas nogalē Sanktmoricā sestdien un svētdien četrinieku sacensības.

Aizraujoša mūsējo pakaļdzīšanās, nikni aizdomu skatieni Vācijas virzienā un kurioza kamanu sajaukšana krievu izpildījumā - interesantiem notikumiem piesātinātas bija divnieku sacensības. Latvieši šosezon visiem pogas izgrieza kamanu iestumšanā. Šoreiz startā neizdevās būt pirmajiem, taču pasaules garākajā trasē Melbārdis apliecināja, ka ir arī prasmīgs braucējs. Jo īpaši tas bija redzams otrajā sacensību dienā, kad Latvijas pirmā ekipāža no devītās vietas pacēlās uz piekto. Trešais un ceturtais brauciens patiešām bija labi, tika uzrādīti attiecīgi 5. un 4. rezultāts. Ar katru braucienu sniegumu uzlaboja arī Oskars Ķibermanis. Aiz viņa palika tāds pieredzējis pilots kā Monako braucējs Patriss Servelle, arī polis Dāvids Kupčiks, kurš savulaik junioru čempionātā konkurēja ar Jāni Miņinu.

Pirmajā dienā par kuriozu parūpējās Krievijas delegācija. Finišā izrādījās, ka Aleksejs Stuļņevs un Aleksandrs Kasjanovs ir samainījušies kamanām. Šādu starpgadījumu savā bagātīgajā braucēja un trenera karjerā neatminējās pat Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. «Manuprāt, par šo gadījumu runās vēl pēc desmit un divdesmit gadiem un tas folklorizēsies. Sportisti ir vismazāk vainīgi. Vispirms jau vaina jāuzņemas Krievijas delegācijas pārstāvjiem, kuri kamanas uznesa uz starta estakādes. Pēc tam jau kļūdu pieļāva žūrija, kas sportistiem atļāva ar samainītām kamanām startēt. Es tikai varu iedomāties pilota sejas izteiksmi, kurš pirmais saprata, ka tās nav viņa kamanas! To viņš noteikti apjauta tikai tajā brīdī, kad izvilka rokturi. Pirms tam kamanas bija noguldītas uz sāniem, un droši vien neko nevarēja manīt.»

Vēl divnieku sacensības paliks atmiņā ar aizdomu skatieniem Vācijas delegācijas virzienā. Visiem bija redzams, ka vācu kamanas slīdēja labāk nekā konkurentiem, savukārt sportisti un treneri slēgtajos boksos pamanīja, ka vāciešiem slidas ir aizdomīgā krāsā. Krievijas un ASV delegācijas uzrakstīja protestu, bet Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) Tehniskā komisija neizšķīrās par padziļinātu izmeklēšanu. Jāatzīst gan, ka vācieši arī labi brauca. Frančesko Frīdrihs 22 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko bobsleja pilotu, kas izcīnījis pasaules čempionāta zeltu.

Kāpums uz augšu ir arī mūsējiem. Melbārdis ar Dreiškenu pirms gada PČ Leikplesidā divnieku sacensībās ieņēma 8. vietu. Melbārdim kā pilotam augstākā vieta bija pērn četrinieku sacensībās, kad mūsu kvartets bija sestais. Ir pamatotas cerības, ka šogad varētu būt vēl augstāka vieta. «Viegli nebūs. Vāciešiem būs jau četras ekipāžas, jo klāt pienāks Mahata. Tāpat stipras būs divas Krievijas ekipāžas, amerikāņi un šveicieši, bet cīnīsimies,» sola Prūsis. Ir doma otrdien treniņā Melbārža ekipāžai izmēģināt jaunas kamanas. Būs interesanti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Pasaules čempionāts Sanktmoricā (Šveice)
Divnieki
1. F. Frīdrihs/J. Baekers (Vācija) 4:22,78, 2. B. Hefti/T. Lamparters (Šveice) +0,56, 3. T. Floršics/K. Kuške (Vācija) +1,19, 4. S. Holkombs/S. Lengtons (ASV) +1,27, 5. O. Melbārdis/D. Dreiškens (Latvija) +1,47, 6. K. Springs/L. Brauns (Kanāda) +1,55, 18. O. Ķibermanis/R. Zīrups (Latvija) +4,82. Startēja 38.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.

Pārmaiņu laika brīnumi

Pēc Rīgas Daugavas futbola meistarkomandas, kas vēl astoņdesmito gadu vidū izpelnījās lielu Latvijas sporta līdzjutēju atzinību, mūsu futbolā uz brīdi iestājās panīkums, līdz notika vēsturiskais pavē...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?