Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bez nosaukuma

Šlesers izrunās vilku no meža

Vēlēšanu tuvums uzkurina politiskās kaislības. Gluži traģikomiski kļuvuši Šlesera kunga neapturamie monologi pie jebkura pieejama mikrofona un žurnālistu nespēja apturēt šos runas plūdus. Žurnālistu jautājumus šis cilvēks vienkārši ignorē, toties paspēj izstāstīt savus, viņaprāt, labos darbus ar neiztrūkstošo airBaltic. Protams, netiek aizmirsti Jaunā laika sliktie darbi pirms sešiem gadiem un citu politiķu (izņemot viņu) nesapratne par to, kas ir šobrīd svarīgi. Un raidījuma laiks ir beidzies.

Priekšvēlēšanu periodā šā kunga nokļūšana pie mikrofona ir nekautrīga bezmaksas priekšvēlēšanu reklāma, par ko būtu jāpiestāda rēķins (piemēram, 11. marta rītā pa radio). Nekādu sirdsapziņas pārmetumu par uzsaukumu «gāzi grīdā» un vistiešāko līdzdalību krīzes radīšanā, vai Jūrmalgeitu, šoferu dēlu lietu vai valsts interešu zaudēšanu digitālās televīzijas skandālā un citos, protams, šim kungam nav. Ne tuvu!

Desmitu tūkstošu solīto darba vietu radīšana Rīgā tagad ir kaut kur izčibējusi. Tagad Šlesera kunga jaunais elks ir investoru piesaistīšana ar uzturēšanās atļauju piešķiršanu Latvijā, ja tie ir nopirkuši īpašumu par vismaz simts tūkstošiem un tā tālāk, kas radīšot jaunas darba vietas un ekonomikas atlabšanu. Protams, nevar iebilst, ka šobrīd kāda parādos iestiguša īpašuma pārdošana mazliet atvieglotu baņķieru un īpašumu attīstītāju finansiālo stāvokli. Taču neaizmirsīsim arī, ka minētā kunga saimnieciskā darbība visu laiku bāzējusies nekustamā īpašuma darījumos un nav izslēdzams, ka pasākums nav bez personīgas intereses.

Atturēšos izvērtēt pasākuma politiskās sekas, kas varētu izrādīties visnotaļ negatīvas, jo riski ir lieli un netīrajai naudai nobāzēties un brīvi pārvietoties Šengenas telpā vilinājums pastāv. Dažas Latvijas bankas, šķiet, nav pārlieku aizspriedumainas naudas izcelsmes lietās. Atcerēsimies arī, ka šis spārnotais pasākums ir radies tagadējās Rīgas domes gaisotnē, kur Maskavas mērs Lužkovs, kas gatavojas izrotāt Maskavu ar Staļina bildēm, varētu būt pats piekārts pie sienas kā politisks favorīts.

Pasākuma apšaubāmība slēpjas arī citā apstāklī - apgalvojumā, ka tas radīs jaunas darba vietas un veicinās ekonomikas uzplaukumu. Nav dzirdēts, ka ūtrupe veicinātu uzplaukumu, tā tikai mazliet attīra vietu ekonomiskajā telpā. Šāda īpašumu izpārdošana pašreizējā situācijā, kas vienmēr būs ar zaudējumiem salīdzinājumā ar tajos ieguldīto naudu, tikai nedaudz mazinās milzīgo kredītu slogu un nepavisam neradīs kaut kādus stimulus turpmākai banku naudas ieplūšanai ekonomikas attīstīšanā, jo nemainīs valsts ekonomiskos nosacījumus, kas joprojām turpina palikt attīstībai nelabvēlīgi.

Īsi sakot, šo pasākumu realizējot, daži baņķieri un attīstītāji kādu nakti varēs gulēt mierīgāk, jo būs mazliet, uzsveru - mazliet, ienākusi nauda lielo nomācošo kredītsaistību segšanai, bet kredītsaistības ir desmitiem gadu uz priekšu. Tas nepavisam neatvieglos to cilvēku stāvokli, kuri mēģina noturēt savu vienīgo mājokli, jo jaunas darba vietas neradīs, ja nu vienīgi kādam radīsies iespēja kļūt par algotu apkalpotāju mājā, par kuru varbūt viņš pats nespēja nokārtot kredītsaistības un pazaudēja daļu ieguldītās naudas.

Jānis Lucāns

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?