Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Bezgrēka našķi

Šīs receptes, ko izstrādājusi svaigēdāju restorāna Raw Garden konditore Solveiga Ozola-Ozoliņa, ieplānoju 8. marta kontekstā. Tai pašā laikā neesmu pārliecināta, ka kāre pēc našķiem specifiski raksturīga tieši sievietēm. Vismaz es pazīstu vairākus vīriešus, kam medus, šokolāde un citi saldumi garšo daudz vairāk nekā man. Tāpēc ieteikums šajā gadījumā var būt tikai viens - nemeklējiet ne speciālus datumus, ne piederību vienam vai otram dzimumam - ja garšo, gatavojiet un baudiet! Šie našķi noteikti ir veselīgāki nekā veikalā pirktie.

Zināšanai - svaigā braunija receptē pieminēts karoba pulveris (ja nevarat dabūt, droši aizvietojiet ar kakao). Taču ņemiet vērā, ka karobam ir īpatnēja, salda garša, tas satur divas reizes vairāk ogļhidrātu, bet ir četras reizes liesāks par kakao pulveri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Medus marcipāns

Sastāvdaļas 10 bumbiņām: 3 ēd. k. medus, 300 g mandeļu miltu, 1 tējk. rožūdens vai citronu sulas
1. Sajauc medu ar rožūdeni un pieber mandeļu miltus. Vislabāk izmantot mīkstu dažādu ziedu medu. Kā alternatīva medum var būt agaves sīrups vai dateļu pasta.
2. Visu kārtīgi samīca un veido bumbiņas. Taisot marcipānu, vislabāk lietot gumijas cimdus, lai masa neliptu pie pirkstiem.
3. Ja nevēlaties ļoti saldu garšu, var pievienot citronu sulu.

Sēklu bumbiņas

Sastāvdaļas 10 bumbiņām: 200 g dažādu sēklu (ķirbju, saulespuķu, linsēklas u. c. ), 30 g čia sēklu, 50 g godži ogu, 100 g medus
Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un veido bumbiņas. Pēc vēlēšanās sēklas var sasmalcināt virtuves kombainā. Sēklas var aizstāt arī ar riekstiem pēc izvēles vai pievienot rozīnes un citus žāvētos augļus.

Svaigais braunijs 4. Sagriež gabaliņos un rotā ar

Sastāvdaļas 10 gabaliņiem: 200 g mandeļu, 200 g dateļu pastas (dateles+nedaudz ūdens), 50 g karoba pulvera (var izmantot kakao pulveri), inku ogas vai kaltētas dzērvenes
1. Vispirms pagatavo dateļu pastu - blenderī kārtīgi sablendē dateles ar ūdeni.
2. Mandeles sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar pusi dateļu pastas. Pārējo sajauc ar karoba vai kakao pulveri.
3. Uz dēlīša vai citas līdzenas virsmas veido 0,5 cm biezu pamatnes kārtu. Virsū klāj dateļu un karoba (kakao) pastu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?