Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Cēsu pievienotā vērtība

Mākslas festivāls Cēsis 2013 šoreiz sākas agrāk nekā parasti - jau šodien, 28. jūnijā, ar multimediālu uzvedumu Latvijas Radio koris, Keidžs un laiks Cēsu sporta kompleksā plkst. 19.30. Diriģenta Sigvarda Kļavas un režisora Roberta Rubīna veidotajā uzvedumā ievērojamā amerikāņu XX gs. modernista mūzikas pasaule sasauksies ar latviešu leģendārā eksperimentētāja Hārdija Lediņa radošo izdomu, fokusējot šo sarunu uz skaņas (dzīvās un ierakstītās) un attēla (videoprojekciju, gaismu) attiecībām.

Septītajā gadā Cēsu mākslas festivāls no 28. jūnija līdz 20. jūlijam piedāvā 32 notikumus dažādās mākslās, līdz pat gastronomiskai performancei. Pirmo triju dienu raža būs trīs koncerti, trīs izstādes, viena performance, teātra izrāde un kinoseanss.

Sestdien, 29. jūnijā, (plkst. 20) Cēsu sporta kompleksā gaidāms viens no spilgtākajiem festivāla mūzikas notikumiem - Londonā dzīvojošās Latvijas akordeonistes Ksenijas Sidorovas un kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerts, kas dos iespēju arī novērtēt plaukstošo diriģēšanas talantu Jāni Liepiņu. Sekos K. Sidorovas solo albuma Fairy Tale prezentācija.

Uz Cēsīm brauks arī Raimonds Pauls, lai programmā Raimonds Pauls un itāļu kinomūzika Cēsu pils parka estrādē svētdien, 30. jūnijā, plkst. 17 muzicētu pie klavierēm kopā ar profesionālo pūtēju orķestri Rīga, solistiem Ilonu Bageli un Daumantu Kalniņu. Maestro dziesmas skanēs blakus kinoklasiķa Nino Rotas melodijām. Jau no šodienas skatāmas visas trīs festivāla izstādes. Starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē Vasaras lasījumi, kuras kurators ir Viļņas Laikmetīgās mākslas centra CACV vadītājs Ķēstutis Kuizins, piedalās 17 mākslinieku no desmit valstīm, pētot laikmetīgās mākslas mijiedarbību ar literatūru, teātri un kino. Izstādi šovakar plkst. 18.30 viesnīcas Kolonna terasē atklās igauņu mākslinieces Krētas Jūrakas performance Runa pēc scenārija, kurā iesaistīs arī skatītājus.

Cēsu Tipogrāfijas ražošanas zālē iemājojusi fotomākslinieces Karlīnas Vītoliņas pirmā personālizstāde, kurā eksponēti melnbalti lielizmēra portreti. Izstāde Bezdibenis. Visvaldis Ziediņš iepazīstinās ar iepriekš neeksponētiem darbiem, kuru fokusā ir seksualitāte kā dabas daļa un metafora. Skatītājiem pirmoreiz tiek piedāvāta iespēja izstādes apskatīt gida vadībā.

Teātra programmu aizsāks Latvijas Nacionālā teātra izrāde Vecene Vladislava Nastavševa režijā Cēsu pils klētī 29.VI plkst. 17, papildizrāde 30.VI plkst. 14. Valentīnas Freimanes britu kinoklasikas izlases ievadā - Aleksandra Korda vēsturiskā komēdija Henrija VIII privātā dzīve Cēsu pils pagalmā 30. jūnijā plkst. 22. Biļetes nopērkamas par Ls 3-15 latiem, studentiem, skolēniem un pensionāriem - puscena. Tikai līdz 29. jūnijam vēl var iegādāties abonementus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?