Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

DNS apstiprina, ka notverts pedofils

Pagājušās nedēļas trešdienā policija aizturēja un piektdien tiesa piemēroja apcietinājumu cilvēkam, kas, kā apliecina DNS pierādījumi, ir tā sauktais Imantas pedofils, pirmdien īpaši sasauktā preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija neatklāja informāciju par noziedznieka identitāti, taču ir zināms, ka viņš ir 20 gadu vecs jaunietis, kura deklarētā adrese ir ārpus Rīgas. Ar Imantu viņu saista radinieku dzīvesvietas. Līdz šim viņš bija nokļuvis policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un sīku zādzību. Šobrīd viņš bija bezdarbnieks, pirms tam strādājis, taču ticis atlaists. A. Sozinovs norādīja, ka sabiedrībā izplatītie pedofila vizuālie un psiholoģiskie profili atbilst aizturētajam. Aizturēšanas laikā pie viņa atklāta gāzes pistole.

Ir noskaidrots, ka viņš bērnus novērojis rotaļu un skolu laukumos un sekojis tiem. Šobrīd ir ziņas par četriem aizturētā pedofila paveiktajiem noziegumiem, bet pieciem cietušajiem. Noskaidrots, ka viņš ir sekojis izmeklēšanai, sekojot medijos publicētajai informācijai. Sozinovs pauda pārliecību, ka policija rīkojās pareizi, pagājušajā gadā izplatot informāciju par uzbrukumiem, jo tas esot «viņu iedzinis pagrīdē». Šobrīd apcietinātais jaunietis sadarbojas ar policiju un sniedz ziņas par izdarīto.

Savukārt VP priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka, kopš sākusies Imantas pedofila meklēšana, tika apcietinātas 10 personas «par līdzīga rakstura noziegumiem». Viņš pauda gandarījumu, ka pēdējā gada statistika norāda par šādu noziegumu samazinājumu.

Pirmdienas rītā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis LTV raidījumā Rīta Panorāma paziņoja par pedofila notveršanu. Ministrs pauda gandarījumu, ka noziedznieks ir aizturēts, kā arī izteica pateicību policijas darbiniekiem. R. Kozlovskis arī pauda cerību, ka šis noziedznieks saņems reālu cietumsodu par nodarīto.

Imantas pedofils tika meklēts jau kopš 2014. gada pavasara, kad sabiedrība uzzināja par vairākiem noziegumiem, kurus viņš pastrādājis pret mazgadīgām meitenēm. Tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir gados jauns, un vienā no nozieguma vietām policisti atrada meklētā DNS, tomēr tas nesniedza rezultātus. Pēdējais noziegums izdarīts 14. martā ap plkst. 15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Policija pieņēma, ka noziedznieku pēc tam, kad tika uzsākta aktīva izmeklēšana, slēpa viņa paša ģimene. Šogad februārī tika vēstīts, ka, iespējams, aizturēts Imantas pedofils, tomēr pēc izmeklēšanas noskaidrojās, ka persona nav meklētais noziedznieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?