Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Egle ir amatā, nepārstāv prezidentu

Valsts prezidenta padomniece ekonomikas, uzņemējdarbības un nodarbinātības jautājumos joprojām ir Elīna Egle, jo darba attiecību pārtraukšana nav iespējama laikā, kamēr viņai ir darba nespējas lapa. Ja tā netiek pagarināta, tad padomniecei darbā vajadzētu atgriezties nākamajā pirmdienā. Pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa sarunas ar padomnieci 4.

jūnijā par darba attiecību pārtraukšanu Rīgas pilī bijis iespaids, ka viņa piekritusi - tas notiek «džentlmeniski» pēc pušu vienošanās, taču dienā, kad vajadzēja šo dokumentu parakstīt, viņa atteikusies to darīt, liecina Dienas rīcībā esošā informācija. Pagājušajā nedēļā pēc minētās sarunas E. Egle vēl piedalījusies vairākos oficiālos pasākumos.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne apstiprināja, ka E. Eglei ir darba nespējas lapa uz 10 dienām, bet ārsts var lemt par tās pagarināšanu. Tātad formāli viņa joprojām ir padomniece, tāpēc arī trešdien izplatītajā paziņojumā bija uzsvērts, ka E. Egle publiskos pasākumos vai paužot viedokli vairs nepārstāv Valsts prezidenta kanceleju. L. Krapāne atturējās komentēt dažādus minējumus medijos par iemesliem, kuru dēļ prezidents nolēmis atteikties no E. Egles padomiem. Aģentūra LETA informē, ka viņas atalgojums ir 1800 latu mēnesī.

Ne tikai pieklājīgās algas dēļ darbs Valsts prezidenta kancelejā ir uzskatāms par prestižu. Tas dod arī zināmas priekšrocības informācijas ieguvē. Portāls pietiek.com ceturtdien vēsta, ka prezidenta padomniece E. Egle ir dalījusies ierobežotas pieejamības informācijā ar atsevišķiem uzņēmējiem, kā arī lobējusi viņu intereses. Daži avoti Dienai pieļāva, ka tieši šī iemesla dēļ viņu, iespējams, kāds atrunājis no darba atstāšanas, iesakot pacīnīties. Jau otro dienu Dienai nav izdevies sazināties ar E. Egli. Lai gan viņai ir darba nespējas lapa, atsevišķi avoti neizslēdza, ka E. Egle atrodas ārpus valsts. Tajā pašā laikā arī politiķu vidū viņai bija atbalstītāji, kas netic sazvērestības teorijām par to, ka viņa varētu būt pārkāpusi Rīgas pils nerakstītos iekšējās kārtības noteikumus, kas skar arī nedalīšanos ar tajā pieejamo informāciju. «Manuprāt, tas nav korekts veids, kādā ir noticis mēģinājums atbrīvoties no Elīnas, kura to nebija pelnījusi. Diskreditējot viņu, tiek kaitēts arī institūcijas prestižam, un cietējas ir abas puses,» sacīja kāds ar politiku saistīts cilvēks. Te gan jāatgādina, ka Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji ir atturējušies runāt par varbūtējiem cēloņiem, kuru dēļ prezidents nolēmis pārtraukt darba attiecības ar E. Egli. Minējumi medijos rodas galvenokārt tāpēc, ka ne vienas, ne otras puses viedoklis par situācijas patiesajiem iemesliem nav pieejams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?