Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Gandrīz jau pilnā sastāvā

Galvenais treneris nav uz vietas, taču treniņu process jau rit pilnā sparā. Latvijas hokejā izlasē, trešajā treniņā gatavojoties Soču olimpiskajam turnīram, jau bija četras pilnas maiņas un divi vārtsargi. Lielākais robs gandrīz vai ir vadošajā korpusā, jo galvenais treneris Teds Nolans ieradīsies Sočos tikai pāris dienu pirms pirmās spēles 12. februārī ar Šveici.

Pirmdienas treniņā pietrūka tikai aiz okeāna spēlējošie - vārtsargs Kristers Gudļevskis un vienīgais mūsu spēlētājs NHL uzbrucējs Zemgus Girgensons, kā arī svētdienas vakarā vēl spēli Šveices A līgā aizvadījušais Kaspars Daugaviņš. Otrdienas treniņā Kaspars jau būs kopā ar komandu, jo pirmdienas vakarā īsi pirms pusnakts ielidoja Rīgā. Bija plānots, ka pirmdien ieradīsies arī Gudļevskis, taču pēc viņa izsaukšanas uz NHL klubu Tampabejas Lightning aviobiļeti lidošanai uz Rīgu nācies izmest papīrgrozā. Jaunā biļete ir nopirkta tikai uz 10. februāri, kad no aizokeāna ceļu uz Sočiem mēros arī Girgensons un izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā pēc treniņa atzina nodarbību vadījušais Toms Kūlens, tad maiņu lipināšanā ņemtas vērā savulaik iespēlētās saiknes. Piemēram, treneri zinājuši, ka pirms pāris gadiem Rīgas Dinamo labi spēlēja maiņa: Miķelis Rēdlihs - Jānis Sprukts - Lauris Dārziņš, tāpēc arī šāds trijnieks bija pirmdienas treniņā. Tas gan pilnībā nedodot garantiju, ka visi trīs kopā spēlēs arī Sočos. «Izmaiņas ir iespējamas,» norādīja Kūlens. Pārējie virknējumi bija šādi: Miks Indrašis - Herberts Vasiļjevs - Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis - Juris Štāls - Vitālijs Pavlovs, Ro-nalds Ķēniņš - Armands Bērziņš - Koba Jass. Būs interesanti, kur vietu treneri atradīs Daugaviņam. «Šovakar izlemsim, bet arī tas nenozīmē, ka tā arī paliks. Visu laiku vērtēsim maiņu salikumus un mēģināsim izdibināt, kurš risinājums varētu būt labākais.» Treneri dažreiz ņemot vērā arī spēlētāju domas, tomēr vairāk vadoties pēc iepriekšējās pieredzes. «Mēs, piemēram, zinām, ka Herberts Vasiļjevs ir bijis lielisks centra uzbrucējs,» norādīja Kūlens.

Aizsardzības pāru salikumi izskatījās loģiski. Sandis Ozoliņš bija kopā ar savu pārinieku Dinamo Arvīdu Reķi. Vēl vienu pāri veidoja dinamieši Georgijs Pujacs un Kristaps Sotnieks, kā arī citos KHL klubos spēlējošie Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Izskatās, ka ceturtais pāris, kurš iesākumā varētu palikt bez spēļu prakses, būs Krišjānis Rēdlihs un ASV studējošais Ralfs Freibergs. Kūlens gan pieļāva versiju spēlēt epizodiski arī ar septiņiem aizsargiem, taču normālā spēļu režīmā būšot trīs aizsargu pāri.

Trešdienas treniņā ir ieplānota divpusējā spēle, pēc kuras, iespējams, kaut kas tiks pamainīts. «Mēs apzināmies, ka nodarbībās būs jācenšas strādāt ar lielu intensitāti un nāksies imitēt arī spēļu situācijas,» skaidroja Kūlens. Katru dienu internetā viņš sazinoties ar Nolanu, taču pats esot sagatavojis treniņu plānu.

Pēc trīs gadu pārtraukuma kopā ar izlasi atkal trenējās Herberts Vasiļjevs. «Sajūta ir interesanta. Vairāk kā puse komandas man gan ir zināma. Vienu daļu esmu redzējis, kā viņi spēlē Rīgas Dinamo sastāvā.» Uz jautājumu, ar ko kopā gribētu spēlēt, ja būtu izvēles iespējas, Heberts teica, ka no viņa kādreizējās maiņas palicis ir tikai Cipulis, tāpēc neesot lielas izvēles iespējas. Uz olimpisko turnīru Aleksandrs Ņiživijs nav iekļauts sastāvā, ar kuru bija izveidojusies laba sadarbība.

Hokeja izlase līdz trešdienai trenēsies Rīgā, bet ceturtdien izlidos uz Sočiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?