Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Garšīgi gavēņa ēdieni

Neskatoties uz trako aizņemtību, restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs pamanījis, ka pavasaris jau pienācis, turklāt tas noticis ātrāk, nekā mūsu platuma grādos ierasts. Otrs būtisks notikums ir kristīgās pasaules gavēnis, ko ticīgie cilvēki ievēro četrdesmit dienas pirms Lieldienām. Apvaldīt vēdera kāri var ar lielu ticības un gribasspēku, tomēr vēlme ēst, gūstot baudu, ir tik cilvēciska.

Ingmārs gādā, lai Ostas skatos atturības periodam atbilstošās maltītes priecētu ne tikai acis, bet arī garšas kārpiņas. Šefpavārs atzīst, ka viņam ir interesanti radīt receptes no produktu klāsta, kas nesatur gaļu, zivis, olas, sieru un piena produktus. Viņš iesaka receptes, ko var pagatavot arī mājās saviem mīļajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bumbieris citronu sīrupa marinādē ar plūmēm un ri

Četrām porcijām vajadzēs: 4 bumbierus, 500 g ūdens, 1,5 citronus, 150 g cukura, 1 kanēļa standziņu, 4 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus, 100 g melno plūmju, 100 g lazdu riekstu, 1 tējk. svaigu sagrieztu piparmētru, 400 g apelsīnu sulas, 2 ēd. k. kukurūzas cietes
1. Bumbierus nomizo, izgriež serdi un veido dobumu pildīšanai.
2. Uzvāra citrona sīrupu no ūdens, cukura, 1,5 citronu sulas (var pievienot citrona miziņu) un garšvielām. Karsto marinādi pārlej bumbieriem un atstāj, lai ievelkas garša.
3. Plūmes nomērcē, sakapā ar riekstiem, pilda bumbieru dobumos.
4. Apelsīnu sulu uzvāra un iebiezina ar kukurūzas cieti.

Krāsnī cepta selerijas sakne, pastinaks un pupiņu

Četrām porcijām vajadzēs: 2 seleriju saknes, 2 pastinakus, 1 puravu, lauru lapas, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus, garšaugus, 300 g pupiņu, 2 olu baltumus, 300 g olīveļļas, 250 g baltvīna, 250 g spinātu, 1 buntīti pavasara zaļumu
1. Selerijas sakni un pastinaku nomazgā, pievieno garšvielas, liek folijā, pievieno olīveļļu un cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu 160 C.
2. Pupiņas novāra, samaļ gaļas mašīnā, pievieno olas baltumu un garšvielas, liek formās un cep cepeškrāsnī pie 180 C, līdz veidojas brūna garoziņa.
3. Katliņā liek puravus un apcep, pievieno baltvīnu un uzvāra, līdz puravs kļūst mīksts, tad pievieno spinātus un sablenderē, līdz veidojas mērce.
4. Cepto seleriju sakni un pastinaku sagriež un uz karstas pannas apbrūnina olīveļļā, liek uz šķīvja kopā ar pupiņu biezeni un pārlej ar puravu un spinātu mērci. Dekorē ar pavasara zaļumiem.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 400 g austersēņu, 100 g olīveļļas, garšvielas (sāli un piparus), 2 ķiploka galviņas, 400 g tomātu savā sulā, 1 burkānu, 1 sīpolu, 1 tējk. bazilika (sausā), svaigus zaļumus, 1 cukīni, 1 citronu
1. Sasmalcina burkānus un sīpolus un apcep ar pāris karotēm olīveļļas, līdz kļūst mīksti. Pievieno tomātus savā sulā un baziliku, pēc garšas sāli un piparus, mērci uzvāra, tad izberž caur smalku sietu, ielej traukā un atdzesē.
2. Austersēnes liek uz pannas, pievieno olīveļļu, pārber ar sasmalcinātiem ķiplokiem un garšaugiem, liek karstā cepeškrāsnī 180 C. Cep 10 min., liek uz virtuves dvieļa un nosusina.
3. Ķiplokus noloba, liek ūdenī (var pievienot citrona miziņu, rozmarīnu, timiānu, garšvielas) un vāra 5 min., pēc tam uz pannas olīveļļā apbrūnina.
4. Cukīni sagriež šķēlēs, uzspiež citrona sulu un kādu pili olīveļļas, pārkaisa ar garšvielām, lai pastāv, servē kopā ar austersēnēm, ķiplokiem un tomātu biezeni, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?