Turpretī selerija ir viens no dārzeņiem, kas Fabiana virtuvē ir neaizvietojama - viņš dievina tās garšu un spēku! Šajā receptē Terra šefpavārs iedvesmojies no kāda Vācijas Michelin Star šefpavāra. Veselīgie mafini ir restorāna Terra eksperiments. Fabians ar domubiedriem ideālo recepti meklēja ļoti ilgi, nu ar rezultātu ļoti lepojas un cer, ka mafini iedvesmos arī Dienas lasītājus.
Garšīgi tālu zemju suvenīri
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Melleņu kēksiņi ar šokolādi 3. Uzkarsē krāsni l
Divām porcijām vajadzēs: 150 g miltu, 50 g rudzu miltu, 125 g
brūnā cukura, 200 g skābā krējuma, 120 ml eļļas, 2 olas, 1,5 tējk.
cepamā pulvera, 1 tējk. kakao, 70 g tumšās (70%) šokolādes
(sasmalcināta gabaliņos), 100 g melleņu
1. Bļodā samaisa miltus,
cukuru, cepamo pulveri, kakao. Atsevišķā bļodā samaisa skābo
krējumu, eļļu un olas. Sakuļ visu kopā līdz viendabīgai
konsistencei un pievieno sausās sastāvdaļas.
2. Samaisa visu
kopā un pievieno šokolādes gabaliņus un mellenes. Sapilda
formās.
Bez nosaukuma
Divām porcijām vajadzēs: 1 selerijas sakni, 2 lielus Šalotes
sīpolus, 30 g sviesta, šķipsnu sāls, piparus, 3 selerijas kātus, 1
apelsīnu, 3 kadiķu ogas, 2 lauru lapas, grauzdētus lazdu riekstus,
maurlokus, olīveļļu
1. Nomizo selerijas sakni un sagriež rupjos
kubiņos. Nomizo sīpolus un sagriež šķēlēs. Uzkarsē katlu un izkausē
sviestu, tad pievieno sīpolus un glazē. Pievieno selerijas kubiņus,
sāli un piparus pēc izjūtas. Pievieno glāzi baltvīna, uzliek vāku
un karsē, kamēr kļūst mīksts.
2. Sagriež seleriju kātus mazos
gabaliņos un cep uz pannas. Pievieno sulu, kas izspiesta no
apelsīna, un kadiķu ogas, lauru lapas. Cep, kamēr mīksts, pēc tam
kadiķu ogas un lauru lapas izņem.
3. Samiksē seleriju biezeni
vienā masā, tad pievieno seleriju kātu gabaliņus un samaisa ar
karoti.
4. Visu kārto uz šķīvja un dekorē ar sasmalcinātiem
maurlokiem, olīveļļu un saberztiem lazdu riekstiem.
5. Pasniedz
ar ceptu lasi vai jēra gaļu.
Bez nosaukuma
Divām porcijām vajadzēs: 2 lielus burkānus, 1 lielu Šalotes
sīpolu, olīveļļu, mazliet cukura, 100 ml saldā krējuma, 1 tējk.
mārrutku, mazliet vaniļas, rīvētu laima miziņu, šķipsnu jūras sāls,
piparus, 1 čabatu, zilo sieru, timiānu
1. Nomizo un sagriež
burkānu šaurās šķēlītēs. Tāpat nomizo un plānās šķēlēs sagriež
sīpolus. Sakarsē katlā mazliet olīveļļas. Eļļā glazē sīpolu šķēles,
tad pievieno burkānus un mazliet cukura. Glazē dažas minūtes, bet
neļauj apbrūnēt. Pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, mārrutkus,
vaniļu un laima miziņu. Karsē, kamēr gatavs.
2. Sakarsē krāsni
līdz 180 grādiem. Sagriež čabatu 3-4 cm biezās šķēlēs un izvieto uz
cepamās plātnes. Uzpilina uz maizes mazliet olīveļļas, uzkaisa
nedaudz timiāna un sāls. Liek krāsnī un cep, kamēr tā kļūst
zeltaini brūna (aptuveni 5-10 minūtes).
3. Burkānu biezeni liek
uz krostīnu šķēlēm, dekorē ar zilā siera gabaliņiem. Pasniedz ar
baltvīnu, piemēram, Pinot Grigio vai Vino
Verde.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!