Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Internets par velti pat autobusā

No pašu pieredzes zināms, ka visbiežāk bezmaksas bezvadu internetam pieslēgties izdodas, ja tuvumā atrodas kāda viesnīca, tirdzniecības centrs vai degvielas uzpildes stacija. Kā liecina Dienas aptauja, privātuzņēmēji to uzskata jau par pašsaprotamu pakalpojumu klientiem un gatavojas to vēl izvērst.

Edīte Zvirbule, Statoil Fuel&Retail Latvija mazumtirdzniecības reģiona vadītāja, norāda, ka Statoil DUS bezvadu interneta pieslēgums atbilstoši tā laika iespējām ticis nodrošināts jau pirms vairākiem gadiem. Tehnoloģijām attīstoties, 2011. gada vasarā, sadarbojoties ar Lattelecom WiFi, pieslēguma veids ticis atjaunots. Tagad bezvadu interneta pieslēgums pieejams visu Statoil DUS veikalos, taču nereti arī to tuvumā.

«Lielākā daļa Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas biedru uzskata, ka bezvadu internets ir mūsdienu ikdienas nepieciešamība,» norāda asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Aptaujājot biedrus, asociācija noskaidrojusi, ka vairumā viesnīcu un ēdināšanas iestāžu tiekot nodrošināts bezmaksas bezvadu internets, tikai daži biedri internetu piedāvā kā maksas pakalpojumu. Kopumā no biedriem saņemtās atbildes liecinot, ka naktsmītnēs un ēdināšanas uzņēmumos, kas darbojas ilgstoši, bezvadu internets tiek piedāvāts vidēji piecus gadus, savukārt tirgus jaunpienācēji to nodrošinot jau kopš atvēršanas brīža.

Bezvadu internetu saviem klientiem jau ilgstoši piedāvā arī lielākie tirdzniecības centri. SIA Linstow Center Management apsaimniekotajos tirdzniecības centros - Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo - bezmaksas internets tiek nodrošināts jau gadu, norāda uzņēmuma pārstāve Evija Majevska. Savukārt tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce skaidro, ka tirdzniecības centrā bezmaksas bezvadu internets tiek nodrošināts jau trīs gadus. Veikala statistika liecinot, ka vidēji ik stundu internetu lieto aptuveni 20 cilvēku, savukārt maksimālais lietotāju skaits vienā stundā sasniedzot 40 cilvēkus.

Arī lielākie valsts un pašvaldību transporta nozares uzņēmumi uzsākuši bezmaksas interneta nodrošināšanu. Piemēram, lidosta Rīga publisko bezvadu internetu visā terminālī nodrošina kopš pērnā gada vidus, norādot, ka līdz šim bezvadu internets bija pieejams atsevišķās vietās - piem., kafejnīcās. Lidostas pārstāvis Artūrs Saveļjevs norāda, ka lidostai interneta nodrošināšana neko neizmaksā, jo izmaksas tiek segtas no 10 līdz 15 sekunžu garas reklāmas, ko lietotājiem jānoskatās pirms interneta lietošanas.

Arī uzņēmums Pasažieru vilciens uzsācis bezvadu interneta nodrošināšanu saviem pasažieriem. Uzņēmums strādā pie bezvadu interneta ieviešanas pilotprojekta un patlaban pēta interneta nodrošinājuma tehniskās iespējas un iespējamos tā nodrošinātājus. Testa versijā bezvadu internets ir pieejams divos elektrovilcienu un vienā dīzeļvilciena vagonā, tie ir marķēti ar attiecīgu uzlīmi, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Miežubrāle.

Savukārt Liepājas autobusu parks ir pirmais uzņēmums, kas jau nodrošina bezmaksas bezvadu internetu starppilsētu reģionālo autobusu pārvadājumos. Sākot ar šā gada 11. aprīli, autobusu parks šādu pakalpojumu nodrošina visos autobusos maršrutā Liepāja - Rīga - Liepāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?