Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Kalni strādā, slēpot var

Lai arī patlaban laikapstākļi nav atbilstoši slēpošanas sezonai, tomēr slēpot var. Tā, piemēram, slēpošanas priekus var izbaudīt Reiņa trasē. Sniegs tur sapūsts biezā slānī, nopresēts un turēsies ilgi, cer Reiņa trases mārketinga speciālists Pēteris Kalniņš. Viņš stāsta, ka Reiņa trase sezonu atklāja jau sestdien, tāpat trase darbojās arī vakar, kad ārā bija +6 grādi pēc Celsija.

Arī Žagarkalns nedēļas nogalē bija vaļā un gaidīja apmeklētājus gan trasē, gan bērnu kalniņā, tomēr šonedēļ darba dienās būs slēgts. «Tā ceram, ka sniegu spēsim saglabāt līdz brīvdienām, protams, ja nelīs,» stāsta Žagarkalna mārketinga speciāliste Laura Klapare un skaidro: «Nedēļu sola samērā siltu, un mēs gribam saglabāt esošo sniega slāni Ziemassvētku brīvdienām. Sniegu ir izdevies «sašaut» diezgan daudz, un, ja prognoze saglabāsies, tad brīvdienās un Ziemassvētku nedēļā noteikti strādāsim.»

Slēpošanas priekus var izbaudīt arī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, kur 1,25 kilometru garumā izbūvēta saldēta distanču slēpošanas trase. Zem tās seguma atrodas saldējošā sistēma, kas ļauj uzturēt sniega segumu un turpināt slēpošanas sezonu arī mainīgos laikapstākļos. Trases vadītājs Jānis Lazdāns stāsta, ka, neskatoties uz silto laiku, sniega kvalitāte ir laba un slēpotgribētāju netrūkst.

P. Kalniņš paredz, ka slēpošanas drudzis nesāksies līdz ar Ziemassvētkiem, jo laika vīri sola, ka decembrī īstas ziemas ar salu visdrīzāk nebūs. Jautāts, vai slēpotāju ar gadiem kļūst vairāk, viņš teic, ka ne. «Slēpošana bija populāra pirms četriem gadiem, slēpoja visi,» viņš novērojis, «tagad ar to nodarbojas vienīgi tie, kuriem slēpošana nav par dārgu, un tie, kuriem tā patīk.»

Arī L. Klapare stāsta, ka decembrī slēpotgribētāju nav daudz, jo cilvēku prioritāte tomēr šajā mēnesī esot dāvanu pirkšana. Tāpat viņa novērojusi, ka vairāk slēpotāju ir pēc Jaunā gada svinībām, kad ierodas krievu tūristi. Savukārt februārī Žagarkalns esot populārs lietuviešu un igauņu tūristu vidū. «Ja nebūtu tūristu, tad šajā biznesā bēdīgi klātos, latviešiem tomēr slēpošana šķiet padārga,» viņa spriež.

Vai, neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, slēpošanai ir nākotne Latvijā? L. Klapare atzīst, ka, lai arī šajā biznesā neko paredzēt nevar, slēpošanai potenciāls ir. Tā domā arī P. Kalniņš, jo, viņaprāt, «kalnu īpašnieki ir spiesti attīstīt biznesu» un domāt par to, «lai kalns būtu nodarbināts ne tikai ziemā, bet arī vasarā. Piemēram, Reiņa trasē vasarā var spēlēt golfu, bet ziemā slēpot. Grūtāk ir tiem, kuri savu biznesu orientē tikai uz slēpošanu». Arī Siguldas trase vasarā izmantojama skrituļošanai, nūjošanai un skriešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?