Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Krustvārdu mīkla un Gārfīlds - 12.12.2012

Ziemassvētki steidzas rakstītās kamanās. Kārtīgas saimnieces svētku vakara scenāriju izdomā jau laikus. Tajā centrālo vietu noteikti ieņems ēdieni, jo latvieši izsenis pazīstami kā liela labi paēst cienītāja tauta. Skaisti un bagātīgi klāts galds allaž ir mūsu svētku un laba noskaņojuma neatņemama sastāvdaļa. Restorāna Viesistaba kazarmās pavārs Reinis Čerņajevs piedāvā savu svētku ēdienu versiju. Šoreiz bez cūkas šņukura, pelēkajiem zirņiem un iesala dzēriena. Jaunais pavārs cer, ka pēc kādas no šīm receptēm gatavots ēdiens rotās Dienas lasītāju galdus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

3. Mājas apstākļos sarkanvīna mērci viegli pagatav

Četrām porcijām vajadzēs: 1 kg sivēna pavēderes, marinādei 2 ēd. k. mārrutku, 2 ēd. k. graudu sinepju, 2 ēd. k. medus, 2 ķiploka daiviņas, timiānu, sāli, piparu. Biezenim 500 g zaļo zirnīšu, 500 g burkānu, 4 ēd. k. Filadelfijas siera, 700 g sarkanvīna, 700 g liellopu gaļas buljona, medu pēc garšas.
1. Marinē sivēna pavēderi sešas stundas, lai visas garšas saprecas kopā. Tad gaļu apslauka un apcep uz pannas, kamēr veidojas skaista zeltaina groziņa, un, folijā ietītu, liek to sautēties cepeškrāsnī uz sešām stundām 150 grādos.
2. Pa šo laiku atsevišķi noblanšē gan zirnīšus, gan burkānus un atdzesē aukstā ūdenī, lai saglabājās skaistā krāsa. Tad zirnīšus un burkānus katru atsevišķi sablenderē un pievieno katram pa 2 ēd. k. Filadelfijas siera, lai biezenis ir krēmīgāks.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 2 sīpolus, 3 mazus seleriju kātiņus, timiāna lapiņas, sviestu, 500 g pelēko zirņu, 3 l vistas buljona, 100 ml saldā krējuma, 8 bekona šķēles, 100 g spinātu, 300 ml piena, sāli, piparus.
1. Uz 12 stundām iemērc pelēkos zirņus.
2. Sagriež dārzeņus smalkos kubiņos un sautē sviestā kopā ar timiāna lapiņām, tad pievieno zirņus, pārlej ar buljonu un vāra, līdz sastāvdaļas gandrīz jūk ārā, pievieno sāli un piparus, pirms blenderēšanas saldo krējumu, lai krēmzupa būtu maigāka un tumīgāka.
3. Kamēr zupa vārās, uzliek bekonu uz paplātes un iepriekš sakarsētā krāsnī liek 180 grādos uz piecām minūtēm.
4. Lai pagatavotu spinātu putas mājas apstākļos, noblanšē spinātus, atdzesē tos aukstā ūdenī un sablenderē kopā ar uzkarsētu pienu. Tad nokāš biezumus, pagaida, kamēr atdziest piens, ielej to kafijas kanniņā ar biezumu nospiedēju un strauji velk vāciņu uz augšu un uz leju. Gaisam saspiežoties, siltais piens pārvērtīsies putās.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 100 g tumšās šokolādes, 1 ēd. k. kanēļa, 7 ēd. k. miltu, 7 olas, 4 ēd. k. cukura, 500 ml saldā krējuma, 100 g želatīna, šokolādes skaidiņas, 3 banānus.
1. Sarīvē šokolādi uz smalkākās rīves un samaisa ar kanēli.
2. Uzputo atsevišķi olas baltumu un dzeltenumu (baltumam jābūt stingrās putās), tad vieglītēm abas sastāvdaļas iecilā, lai veidojas vienmērīga masa, tad iecilājot tai pa karotei pievieno miltus.
3. Apaļā formā liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 min. Veidojas šokolādes biskvīts.
4. To atdzesē un tad izgrebj vidiņu, atstājot apmēram centimetru no maliņas un 3 mm biezu pamatni. Šajā biskvīta traukā liek šķēlēs sagrieztos banānus, pārklāj ar saputoto putukrējumu, kuram piejaukts želatīns (želatīnu pirms tam izkausē 5-6 ēdamkarotēs remdena ūdens). Kad pārklāts putukrējums, to pārkaisa ar smalkumiem no izņemtā šokolādes biskvīta vidiņa.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?