Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Maltīte vasaras saulgriežos

Vasaras viducis, viss zied, plaukst, smaržo un reibina. Saulgrieži. Cilvēks šajā laikā allaž tiecas būt tuvāk dabai. Vasaras saulgriežos vairums dodas ārā no pilsētas, aiztraucoties no ierastās ikdienas, bet arī tie, kas dažādu iemeslu dēļ paliek pilsētā, var baudīt īpašas un gardas saulgriežu maltītes.

Alus un siers - to klātbūtne uz svētku galda nav apspriežama. Restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs piedāvā interesantas netradicionālas ēdienu receptes, kas ļaus izjust vasaras aromātu un krāšņumu un nemaz nejusties aizvainotam, ja šoreiz Līgo diena svinama pilsētā. Šefpavārs piebilst, ka īpaši iecienījis Āgenskalna tirdziņu, kas esot patiesāks un sirsnīgāks un kur šoreiz iegādājies garšaugus un zaļās zālītes. Lai visiem jauks Līgo vakars un Jāņu diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izberzts biezpiens ar alus un medus novārījumu un

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g biezpiena (9%), 200 g alus, 150 g medus, 1 kg zemeņu, 500 g ķiršu, 1 saišķīti piparmētru, kumelīšu un timiāna ziediņus dekorēšanai, 4 ēd. k. medus pārliešanai
1. Biezpienu izberž caur sietu.
2. Alu ar medu vāra, līdz veidojas biezs sīrups, to atdzesē un sajauc ar biezpienu, atdzesē.
3. Dziļākā māla traukā liek piparmētras un timiānu, nomazgātas pārlasītas zemenes un ķiršus. Virsū liek sagatavoto biezpienu.
4. Visu pārlej ar medu un dekorē ar kumelīšu un timiāna ziediņiem un pasniedz.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 4 lielas jāņusiera šķēles (2 cm biezas, kā no lielā kukuļa nogrieztas maizes rikas), 16 maziņu ar visu miziņu jau novārītu jauno kartupeļu, 12 redīsu, 2 ķiploka galviņas, 3 ēd. k. sinepes, 2 ēd. k. medus, 1 ēd. k. svaiga estragona, svaigus zaļumus, baziliku, majorānu, timiānu. Mērcei: 200 g skābeņu, 8 redīsus, 2 svaigus mazus gurķus, 1 ēd. k. svaigu piparmētru, 4 ēd. k. krējuma, sāli, piparus
1. Bļodiņā sajauc sinepes, medu, estragonu, samaisa ar jaunajiem kartupeļiem (jau ar visu mizu novārītiem).
2. Ķiploku galviņas un redīsus pārgriež uz pusēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230˚C un sagatavotos ķiplokus ar redīsiem liek iekšā uz 10 minūtēm, lai ātri apcepas brūni.
3. Tikmēr uz pannas (var ielikt pergamenta papīru) liek jāņusiera šķēles, pārsmērē ar atlikušo sinepju maisījumu un virsū kārto apceptos vasaras dārzeņus un ķiploku maisījumā sagatavotos jaunos kartupelīšus.
4. Cepeškrāsni atdzesē līdz 180˚C, liek sieru ar dārzeņiem un cep vēl 15 minūtes.
5. Paralēli gatavo mērci: skābenes rīvē starp plaukstām, līdz veidojas zaļa masa, izlasa ārā kātiņus un sajauc kopā ar sasmalcinātiem dārzeņiem (redīsi, gurķīši, piparmētras), pievieno krējumu, sāli un piparus.
6. Kad siers ar dārzeņiem apcepies, pasniedz uz šķīvjiem, virsū liek skābeņu mērci un pārkaisa ar vasaras garšaugiem.

4. Blakus pasniedz rupjmaizes šķēles ar drupināto

Četrām porcijām vajadzēs: aukstajai zupai 700 g zemeņu, 1 vidēju sīpolu, 2 paprikas (var zaļo un sarkano), 1 ķiploka galviņu, 2 ēd. k. cukura, 100 g olīveļļas, 4 ēd. k. balzametiķa, 1 tējk. sāls, 1 tējk. piparu. Vajadzēs arī 4 ēd. k. maizes grauzdiņu, 4 rupjmaizes šķēles, 4 ēd. k. jāņusiera (drupināta), 8 lielas zemenes, piparmētras, baziliku, dekoram kumelīšu un timiāna ziedus
1. Zemenēm noņem zaļās lapiņas, sīpolu nomizo, papriku sagriež (izņem sēklas un baltās daļas), ķiploku nomizo, visu kopā ar garšvielām liek virtuves kombainā un kuļ, līdz veidojas zupas konsistence, tad izberž caur virtuves sietu, liek dzesēties uzglabājamā traukā ledusskapī.
2. Rupjmaizes šķēles apcep uz pannas (var kā ķiploku grauzdiņus), atdzesē, virsū liek sadrupinātu sieru pamīšus ar lielajām zemenēm un pārkaisa ar garšaugiem.
3. Zupu servē glāzēs, virsū liekot maizes grauzdiņus un garšaugus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?