Masiļūnes kartupeļi ar siļķi
Sastāvdaļas (2 personām): 2 lieli kartupeļi, pāris gabaliņu mazsālītas siļķes, 1 ābols, 1 sīpols, 1 ola, sāls, 2-3 ēd. k. krējuma
Kā pagatavot? Mazsālītu siļķi sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Siļķei pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu. Pievieno arī sasmalcinātu sīpolu un vārītu olu. Pēc garšas pieber sāli un visu sajauc ar 2-3 ēd. k. bieza skābā krējuma. Atstāj, lai savelkas. Tikmēr zem krāna kārtīgi nomazgā kartupeļus. Ja smiltis negrib nākt nost, kartupeļu mazgāšanai izmanto drāšu birstīti. Kartupeļus katru atsevišķi ietin folijā un liek uz 30 minūtēm cepeškrāsnī cepties. Kad kartupeļi mīksti, tos ar visu foliju ietin dvielī un ar rokām nedaudz paspaida. Foliju attin, miziņu krustām šķērsām no virsas sagriež un atņem nost. Kartupeļa vidiņā no saspaidītiem kartupeļiem uztaisa putriņu un saliek virsū siļķīti. Ēd, kamēr kartupelis silts.