Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mazās partijas strādās kopā vēlēšanu naktī

Vairākas nelielas ietekmes partijas, kuras sabiedrības domas aptaujās nepārsniedz 2% barjeru, ir nolēmušas izveidot priekšvēlēšanu štābu, lai kopīgi koordinētu savu darbību kampaņā un 10. Saeimas vēlēšanu novērošanu, Dienu informēja partiju pārstāvji.

Šie politiskie spēki arī vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, iebilstot pret telekompānijas LNT rīcību, aicinot uz reģionālajām diskusijām tikai sešu populārāko partiju un apvienību sarakstu līderus, nepiedāvājot iespēju sevi parādīt pārējiem Saeimas vēlēšanās pieteiktajiem politiskajiem spēkiem. KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs apstiprināja, ka iestāde ir saņēmusi šādu iesniegumu, uz kuru atbilde vēl tiekot gatavota.

LNT ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa Dienai paskaidroja, ka reģionālās diskusijas būtu praktiski grūti noorganizēt, ja tajās piedalītos 13 partiju un apvienību kandidātu sarakstu līderi. Tāpēc LNT izvēlējusies uz diskusijām aicināt tās partijas, kuras atbalsta vairāk nekā 2% vēlētāju saskaņā ar Latvijas faktu un SKDS aptaujām un kurām ir izredzes gūt pārstāvniecību 10. Saeimā.

LNT ir komerctelevīzija un varot brīvi izvēlēties, kā organizēt politiķu diskusijas, skaidroja telekompānijas pārstāve, pie kuras jau bija vērsušies arī vairāki politiskie spēki, kam sniegta tāda pati atbilde.

Nelielas ietekmes partijas Ražots Latvijā (RL), Tautas kontrole (TK), Par prezidentālu republiku (PPR) un Daugava - Latvijai (DL) nākamajā nedēļā varētu vienoties arī par taktiku Saeimas vēlēšanu dienā, lai kopīgi nodrošinātu vēlēšanu novērotājus visos vēlēšanu apgabalos, informēja Rihards Jablokovs (TK) un Einars Grigors (PPR). Katrai partijai atsevišķi būtu grūti «nosegt visus vēlēšanu iecirkņus».

Šo partiju pārstāvji uzrunās arī citus zem 2% barjeras palikušos, kuri bez iespējas medijos uzrunāt vēlētājus tomēr nav palikuši. Visiem politiskajiem spēkiem ir piedāvāts uzstāties ne tikai bezmaksas raidlaikā, bet arī Latvijas Radio pārraidēs un LTV 1 raidījumā 100.pants.

Pēdējās partijas vadītājs Gints Knoks Dienai pieļāva, ka viņa vadītā komanda tomēr varētu neiesaistīties kopīgajās mazo partiju aktivitātēs, jo «mēs esam Pēdējā partija un mums nav interesanti būt ar citiem kopā». Viņš arī atzina, ka šo nelielas ietekmes politisko spēku sarakstos ir vairāki cilvēki, kas jau agrāk ir bijuši visādās partijās, tās mainījuši, un tās kompānijas esot visai raibas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?