Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nanotehnoloģisko tīrīšanas līdzekļu iepirkumā pārkāpumus neatrod

SIA Rīgas satiksme (RS) komisija, veicot pārbaudi par iepirktajiem tā sauktajiem nanotehnoloģiju mazgāšanas līdzekļiem, secinājusi, ka gan iepirkumos, gan līdzekļu kvalitātē nav neatbilstību. Ar skandālu saistītais Vjačeslavs Stunžāns gan šobrīd uz laiku ir atstādināts no darba pienākumu pildīšanas, pirmdien preses konferencē informēja RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

«Ņemot vērā, ka piegādātie līdzekļi jau ir izmantoti, tātad komisijai nebija iespējas veikt tieši to atbilstības pārbaudi,» sacīja administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle un skaidroja, ka darbs veikts, pamatojoties uz dokumentiem un pieprasot atbildīgajiem darbiniekiem paskaidrojumus.

Intervējot darbiniekus, RS komisija noskaidrojusi, ka piegādātajai precei bijusi «raksturīga, specifiska» smarža, kā arī konsistence vielai «esot bijusi vienmēr līdzīga». Strādājot ar tiem, arī izmantoti individuālie aizsardzības līdzekļi, kas liecina par vielas sastāvu. Tāpat noskaidrots, ka prece piegādāta atbilstoši līgumā paredzētajiem nosacījumiem.

Savukārt interešu konflikts RS darbinieka Vjačeslava Stunžāna darbībā nav konstatēts ne 2010. gada darījumā, jo tajā laikā viņš nestrādāja RS, ne citos iepirkumos. Kad V. Stunžāns jau strādāja RS, viņš nav parakstījis iepirkuma līgumus. Pašā iepirkumu veikšanas kārtībā arī neesot konstatēti pārkāpumi. E. Epalte-Drulle norādīja, ka darījumi notikuši atbilstoši visiem normatīvajiem aktiem un izmeklēšanā pārbaudīta visa uzņēmumam pieejamā informācija.

Savukārt RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens informēja, ka drīzumā Valsts ieņēmumu dienests un prokuratūra sāks pārbaudes, tāpēc uz noteikto pārbaužu laiku pieņemts lēmums atstādināt V. Stunžānu no darba pienākumu pildīšanas.

Kā ziņots, SIA Vialeks valdes locekle Vita Baurovska 1. februāra TV3 raidījumā Nekā personīga atklāja informāciju par iespējamo krāpšanu RS iepirkumā par tīrīšanas līdzekļu iegādi, bet trīs dienas vēlāk šo informāciju atsauca.

Rīgas domes priekšsēdētājs 4. februārī publiskoja Baurovskas vēstuli un video, kurā viņa noliedz sevis iepriekš teikto. Video redzams, kā Baurovska no lapiņas lasa tekstu, apgalvojot, ka «intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā».

Publiskojot vēstuli un video, Ušakovs arī norādīja, ka «šajā situācijā RS vērsīsies policijā - kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?