Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Našķi septembra vakariem

Kad laukā arvien agrāk sāk satumst, mājās arvien biežāk prasās pēc kārdinošām, karstajās vasaras dienās piemirstām cepeškrāns smaržām. Kad atver krāsns durtiņas un pa tām izveļas silts, salds, aromātisks tikko ceptas kūkas smaržu vilnis, vairs daudz neko nevajag. Ja nu vienīgi vēl glāzi vīna vai tasi kafijas.

Tādu - mājīgu un garšīgu - noskaņu šoreiz ar savām receptēm rada Lielupes restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Burkānu kūka 8. Kad plāksnes atdzisušas, pa vidu

2 krūzes eļļas (šeit un turpmāk - 1 krūze ir 250 ml), 3 krūzes cukura, 6 olas, 1,5 krūzes mandeļu skaidiņu, 5 krūzes rozīņu, 4,5 krūzes rīvētu burkānu, 3 krūzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1 tējkarote kanēļa, 1,5 tējkarotes sāls, rīvēta citrona un apelsīna miziņa, 2,5 tējkarotes sodas, 1 ēd. k. citrona sulas, putukrējums pildījumam un ogas pēc izvēles dekorēšanai
1. Vienā bļodā kopā sajauc eļļu, cukuru un olas, citrona sulu.
2. Otrā bļodā kopā sajauc mandeļu skaidiņas, rozīnes, sarīvētus burkānus.
3. Trešajā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kanēli, sāli, citrona un apelsīna miziņas.
4. Katras bļodas saturu atsevišķi kārtīgi samaisa un liek ledusskapī nostāvēties divas stundas.
5. Pēc tam visu iecilājot samaisa kopā.
6. Mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu liek uz atsevišķas paplātes, izlīdzina plānā kārtiņā.
7. Katru daļu cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

Cantuccini cepumi pie vīna

Sastāvdaļas: 5 olas, 75 g mandeļu, 75 g lazdu riekstu, 75 g ciedru riekstu, 75 g pistāciju
1. Visas sastāvdaļas sasmalcina un samaisa bļodā, izveido «desas».
2. «Desas» griež ripās un liek uz pergamenta papīra.
3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes (vai līdz brīdim, kad gabaliņi kļūst zeltaini brūni).
4. Atdzesē un bauda pie kafijas vai vīna.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 0,5 kg plūmju, 130 g sviesta, 160 g brūnā cukura, 4 olas, 1,5 tējkarotes kanēļa, 1,5 tējkarotes vaniļas cukura, 80 g mandeļu miltu, 90 g mannas, 180 g miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Plūmes sablendē.
3. Sviestu un cukuru saputo ar mikseri.
4. Olas saputo gaisīgas, tām pievieno saputotu sviestu un cukuru, pēc tam pārējās receptes sastāvdaļas, pašās beigās iecilā plūmes.
5. Cepamformā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep 30-35 minūtes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?