Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Negaidīta drāma Liepājā

«Viss ir labi, kas labi beidzies,» manāmi atvieglots pēc uzvaras pār Madagaskaru Liepājā bija Latvijas tenisa komandas kapteinis Kārlis Lejnieks. Viņu var saprast, jo, kaut arī Lejnieks pats pirms cīņas ne reizi vien brīdināja, ka pretinieki ir spēcīgāki par viņu pozīcijām pasaules rangā, cīņa bija krietni sarežģītāka par prognozēto. Galu galā izšķirošo lomu nospēlēja Mārtiņš Podžus, kurš uzvarēja visās trijās cīņās. Tiesa, katrai no tām bija atšķirīgs scenārijs.

Kaut arī Madagaskaras tenisisti reti piedalās turnīros, kuros var nopelnīt pasaules ranga punktus, tāpēc viņu pozīcijas tajā ir ļoti zemas, Liepājā viņi pierādīja, ka tenisu pieprot un ne velti cīnās par palikšanu Eiroāfrikas zonas otrajā grupā. Klubu cīņu rūdījums un spēle uz sev ērtā tenisita jeb māla seguma deva konkurentiem gana daudz priekšrocību, lai sarežģītu latviešiem dzīvi. To īpaši veiksmīgi izmantoja pretinieku līderis Antso Rakotondramanga, ar kuru vienspēlē netika galā Miķelis Lībietis, piekāpjoties trijos setos pirmajā dienā, un tikai ar lielām grūtībām salauza Mārtiņš Podžus, atspēlējot mačbumbu un uzvarot ļoti smagā izšķirošajā piecu setu cīņā. «Varbūt tā bija pat pati labākā atspēlēšanās manā karjerā. Kaut kas līdzīgs ir izdevies Future līmeņa turnīros, taču to spēļu nozīmi nevar salīdzināt ar Deivisa kausu, turklāt - šādu cīņu par palikšanu,» pēc spēles intervijā televīzijai atklāja komandas līderis Podžus.

Rakotondramanga uz lēnā tenisita seguma ļoti labi uzņēma servi, kas arī radīja vislielākās grūtības gan Lībietim, gan M. Podžum. Tāpat Madagaskaras tenisists ļoti veiksmīgi variēja ar sitieniem, gan izmantojot garos sitienus un bieži vien trāpot uz līnijām, gan ar saīsinātajiem sitieniem liekot Latvijas sportistiem veikt pamatīgus pārskrējienus, kas ilgtermiņā ļāva viņam iegūt pārsvaru. Jāņem vērā, ka pretinieku sastāvā nebija otra viņu līdera Lofo Ramjaramananas. Viņš iepriekš bijis vērtīgs palīgs dubultspēlē, kas Liepājā bija pretinieku galvenais klupšanas akmens.

Diemžēl jau atkal jāatzīst, ka Latvijas tenisistiem īsti nebija iespējas pilnvērtīgi izmantot sava laukuma priekšrocības. Jā, tribīnēs atbalsts bija, īpaši jau izšķirošajā vienspēlē svētdien, taču, kas daudz svarīgāk, tenisita segums daudz parocīgāks bija pretiniekiem. Līdzīga situācija bija pēc iepriekšējām mājas spēlēm ar Austrijas un Bulgārijas komandu - Valmierā uzklāto, jau palietoto sintētisko segumu pēc zaudējuma Austrijai mūsu tenisisti raksturoja kā lēnāku par māla segumu, arī Jūrmalā atjaunotajos kortos uzklātā grīda neesot īpaši ātrāka, turklāt pamatīgi «piedzenot kājas» sportistiem, liedzot nopietnāk pacīnīties par uzvaru pret Bulgāriju. Var jau izmantot populāro teicienu par sliktiem dejotājiem, taču jāņem vērā, ka visi Latvijas vadošie tenisisti, arī pašreiz komandas sastāvā neesošais Ernests Gulbis un nesen sportista karjeru beigušais Andis Juška, ir ātras un uz spēcīgiem sitieniem un servēm balstītas spēles piekritēji. Uz lēniem segumiem gluži vienkārši nespējam pienācīgi izmantot savas priekšrocības, bet ātru kortu mums diemžēl nav.Tā ir viela pārdomām Latvijas tenisa vadībai, jo nākamgad jau atkal būs jācīnās. Ja komandā būs Gulbis, par vietu pirmajā grupā, ja ne - par palikšanu otrajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kausa izcīņa, cīņa par palikšanu Eiroāfrikas zonas 2. grupā
Latvija - Madagaskara 3-2
17.VII M. Podžus - Dž. Rasolondrazana 6:1, 6:2, 7:6 (7:5)
17.VII M. Lībietis - A. Rakotondramanga 2:6, 3:6, 6:7 (4:7)
18.VII M. Lībietis/M. Podžus - T. Radžaobelina/A. Rakotondramanga 6:1, 6:4, 6:2
19.VII M. Podžus - A. Rakotondramanga 2:6, 6:2, 4:6, 7:6 (8:6), 6:4
19.VII J. Podžus - Ž. Rakotohasī 3:6, 2:6*
*spēle līdz uzvarai divos setos, jo divcīņas iznākums izšķirts jau iepriekš

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?