Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Notiesātais noģībst, izdzirdot sodu

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien apsūdzētajiem krimināllietā par Mārupē veiktu uzbrukumu inkasācijas automašīnai, kurā laupītāju guvums ir joprojām neatrastie 300 tūkstoši latu, piesprieda bargus cietumsodus. Toreizējam inkasentam Georgam Ivanovskim tiesa piesprieda 10 gadu cietumā, bet bijušajiem policistiem Jānim Ozoliņam un Kristīnei Ozoliņai tiesa piesprieda attiecīgi 13 un 11 gadu cietumsodu.

Apsūdzētajiem noteikta policijas kontrole un mantas konfiskācija. Tiesa noteica, ka apsūdzētajiem nogalinātā inkasenta sievai jāsamaksā 49 tūkstošu latu morālā kompensācija. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Brīdī, kad tiesa paziņoja, cik gadu cietumā katram pienākas, bijušais policists J. Ozoliņš, kurš savulaik strādāja slepkavību izmeklēšanas nodaļā, kļuva bāls un noģība. Pirmais palīgā piecelties piesteidzās turpat stāvošais G. Ivanovskis. J. Ozoliņš nedaudz atžirga, taču jau pēc mirkļa atkal noģība. Tika nolemts izsaukt ātro palīdzību. Visiem tiesas zālē klātesošajiem tika palūgts pamest zāli, pēc pārdesmit minūtēm ieradās mediķi. Pārējā sprieduma nolasīšanas laikā J. Ozoliņam ģībonis vairs neuznāca.

Savukārt Ozoliņa sieva Kristīne pirms sprieduma uz žurnālistes jautājumu par gaidāmo spriedumu, visiem klātesošajiem dzirdot, pārliecinoši atteica, ka tas būšot attaisnojošs un likumīgs. Jau mazliet vēlāk labi koptā sieviete, uzzinot viņai piespriesto sodu, manāmi trīcēja un uzreiz izņēma no ausīm auskarus, acīmredzot zinādama, ka tie būs jāatdod konvojniekiem, jo tiesa nolēma, ka sieviete jāapcietina tiesas zālē.

Visi trīs prokuratūrā bija apsūdzēti pēc barga Krimināllikuma panta - par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, kas izdarīta organizētā grupā. Par to var sodīt pat ar mūža ieslodzījumu.

Bruņots uzbrukums inkasācijas firmas G4S Cash Services Latvia (G4S Latvia) automašīnai notika Rīgas rajona Mārupes pagastā uz neapdzīvota ceļa 2008. gada nogalē. Viens inkasents tika nogalināts, otrs - smagi savainots. Jau sākumā policijai radās aizdomas par šauto brūci, kas bijusi nošautā inkasenta kolēģim, - likumsargi uzskata, ka apsargs šāvienam bija gatavojies un bija iesaistīts uzbrukumā, proti, viņu sašāvis bijušais policists, bet pirms tam inkasents nošāvis savu kolēģi. Konstatēja arī, ka bijušas nobīdes inkasentu maršrutā - seifs jau pirms uzbrukuma bija vaļā un pēc pēdējās inkasācijas nebija aiztaisīts. Pāris mēnešu pēc notikušā par slepkavību, kurā ietilpusi gan organizēšana, gan atbalstīšana un izpildīšana, tika aizturēts 1977. gadā dzimušais sašautais inkasents un bijušie policijas darbinieki - bijušais kriminālpolicists un viņa sieva, kura strādāja par izmeklētāju un noziegumā pildīja atbalstošas funkcijas.

No seifa kopumā pazuda aptuveni 300 tūkstoši latu, taču, kur nauda atrodas, nedz policijai, nedz prokuratūrai tā arī nav izdevies noskaidrot. Prokurore pastāstīja, ka operatīvā ceļā naudas meklējumi turpinoties.

«Naudas atrašanās vieta acīmredzot apsūdzētajiem ir zināma. Vai nu tā ir ieguldīta bankā, vai citādi noslēpta,» viņa sacīja. Katrā ziņā lielu iespēju, kur tērēt naudu, apsūdzētajiem nebija, jo viņi drīz vien pēc nozieguma tika aizturēti un apcietināti, piebilda prokurore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?