Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Pēdējās sveces diriģenti

Veselība daudzējādā ziņā atkarīga no pašu dzīvesveida - no tā, ko ēdam, kā uztveram sevi un pasauli, kā reaģējam uz stresu un vai ticam lūgšanu spēkam. Tas nosaka mūsu dzīves kvalitāti. Mēs paši esam pēdējās sveces diriģenti.

Atbrīvoties no liekā svara

Atbrīvoties no liekā svara iespējams diezgan vienkārši: tieši pirms ēšanas jāizdzer ne mazāk kā divas tasītes ūdens. Pasaulē vadošie dietoloģijas speciālisti apgalvo, ka ūdens samazina bada sajūtu un jūtami pazemina kaloriju daudzumu, kuras apēstas. Zināms, ka kāposti, ananasi, greipfrūti palīdz novājēt, taču citroni ir divreiz efektīvāki par tiem. Ātri iegūt slaidu augumu palīdz uz nakti vai arī tukšā dūšā apēsts citrons, diemžēl jārēķinās, ka daudziem citrusaugļi izraisa alerģisku reakciju.

Britu zinātnieki ģenētiski izveidojuši jaunu tomātu šķirni violetā krāsā vēža un sirds un asinsvadu slimību profilaksei un ārstēšanai. Šī šķirne satur ļoti daudz antociāna, kam ir pretiekaisuma efekts un kas ir pretlīdzeklis vēža šūnu attīstībai. Dabā šī viela ir kazenēs, mellenēs un citās ogās ar tumšu nokrāsu.

Ievērojamais ukraiņu onkodziednieks Valerijs Tiščenko ilgstošos pētījumos noskaidrojis, ka audzēji organismā veidojas asinsvadu sistēmas saslimšanu dēļ, kuru iemesls ir skābekļa bads.

Prasme novērtēt sevi

Dzīves kvalitāti uzlabo arī prasme novērtēt sevi. Pārvarot nedrošības sajūtu un attīstot sevī pārliecību, jāpriecājas par to, kas jau ir. Vienīgais veids, kā justies gandarītam par dzīvi, ir racionāli izmantot laiku dzīves līmeņa paaugstināšanai: atpūtai, sakariem ar radiem un draugiem, kā arī skaistuma apjausmai un uztverei pasaulē, bagātinot to ar mūzikas harmoniju.

Stresa mazināšanai vissvarīgākais faktors ir miers dvēselē, harmonija ar sevi. Jelkāda aizmiršanās, izklaidība nav jāuztver slimīgi - zupai sāls vietā esmu piemetis cukuru, vai visbiežāk - diez kur esmu atstājis atslēgas? Savulaik pat izcilas personas bijušas aizmāršīgas, bet tāpēc nekrita depresijā. Starp citu, klīniskā depresija var paātrināt novecošanās procesu šūnās un liek justies daudz vecākiem par savu reālo vecumu.

Daži šķietami kuriozi fakti: reiz Ampērs, izejot no mājām, uz ārdurvīm ar krītu uzrakstīja: «Piedodiet, bet saimnieka šobrīd nav mājās.» Pēc kāda laika viņš, atgriezies mājās, izlasīja uzrakstu pie durvīm, mazliet pastāvēja durvju priekšā un aizgāja prom...

Kādudien Ņūtons vārīja olu. Lai uzņemtu laiku, viņš rokās paņēma pulksteni. Pēc vairākām minūtēm, atcerējies par olu, viņš to atrada uz darba galda, bet pulksteni... kastrolī.

Aviators Žukovskis pie sevis uzaicināja viesus un jauki pavadīja vakaru draugu lokā. Uzmetis skatienu pulkstenim - tam, kas pie sienas, ne kastrolī -, ieraudzīja, ka ir jau diezgan vēls. Piecēlās, atvadījās un izgāja, dudinot atvainošanos - tā sacīt, par ilgu nosēdējis.

Lūgšanas spēks

Lūgšanas un ticības spēka izpausme ir brīnumā. Divus mēnešus pēc ukraiņu tautas pretošanās īpašo uzdevumu kaujiniekiem Neatkarības laukumā Kijevā baznīcas teltī raudāja ikonas. Jēzum uzradās asaras.

Katru dienu ticīgie tur rindā nomainīja cits citu, un fotogrāfi fiksēja dīvaino parādību.

Nesen katoļu laikrakstā Credo aprakstīts gadījums par kādu sievieti, kurai dvīnīšu dzemdībās viens bērns bija nomiris. Taču māte ārstiem izlūdzās kādu laiku bērniņu viņai atstāt uz krūtīm. Baidoties par mātes psihisko stāvokli, ārsti iebilda pret viņas prasību, bet māte bija nepielūdzama. Viņa divas stundas uz sevis turēja kuslo bērniņu, skaitīja lūgšanas un ticēja, ka Kungs viņu sadzirdēs. Pēkšņi ķermenītis sakustējās, bērns ieraudājās. Ārsti bija šokēti.

Notika brīnums, kas apstiprina lūgšanas spēku.

*Informācijas avoti - Kanādas avīze Micī, Kanādas žurnāls Bonus un Ukrainas avīze Gomin

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?