Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pienācis laiks nebēgt. Palīdzēt

Tas ir vieglākais - šķendēties par krīzi un visus pēc kārtas gānīt. Taču nekur nav tik labi kā Latvijā. Lūgsim Dievu par Latviju un ticēsim tai - aicina Nadežda Beloborodova, kura pagājušajā gadā bija izvirzīta Latvijas lepnumam. Viņa savā ģimenē ir pieņēmusi un nu arī adoptējusi vecāku negribētu zēnu Vladimiru. Nadežda uzskata - Latvija viņai devusi mājas un vēl vienu bērnu, kuru mīlēt. Šeit viņa arī izjutusi, cik ļoti daudz cilvēki cits citam var palīdzēt. Tādēļ arī pienācis laiks nevis bēgt no Latvijas, bet palīdzēt tai.

Tuvāki par brāļiem

Pirms astoņiem gadiem Beloborodovi dzīvoja Ozolnieku novada Cenu pagastā un baudīja laimi, ko viņiem sniedza dēls Maksims. Kaimiņos dzīvoja sieviete, kura aizrāvās ar alkoholu. Viņai mājās bija dažas dienas vecs zīdainītis, tas neēdināts un neaprūpēts gulējis, ietīts netīrās lupatās, kamēr māte uzdzīvojusi. Reiz, kad sieviete atkal bija piedzērusies, Nadežda paņēmusi bērnu pie sevis. Ozolnieku novada bāriņtiesa viņai 2001.gada 27.martā piešķīra aizbildnību par zēnu, un nu Vladimirs ir adoptēts un kļuvis par pilntiesīgu Maksima brālīti. Zēnam bija slikta redze, taču tagad viņš lasa grāmatas. Sliktās veselības dēļ viņam nav skaidras izrunas, tomēr puika runā un nebaidās to darīt. Kādreiz viņš nespēja staigāt, taču Beloborodovi ar operāciju un fizioterapijas nodarbībām ir panākuši, ka Vova, kaut arī uz pirkstgaliem, tomēr staigā.

Šoreiz Nadeždu nevis viņas labestības zinātāji pieteica intervijai, bet viņa piezvanīja pati. Lai pateiktu, cik viņai šī zeme kļuvusi mīļa. Viņa ir no Čuvašijas, kas ir viena no Krievijas Federācijas republikām. «Čuvašijā mūsu čuvašu valoda netika atzīta par valsts valodu un bija jārunā krievu valodā. Mamma neprata krieviski runāt, tikai tēvs mazliet. Kad mēs runājām dzimtajā valodā, par mums smējās,» atceras Nadežda.

Viņa apprecējusies ar Sergeju, kurš Padomju Savienības laikā bija armijas virsnieks, norīkots dienēt vispirms Igaunijā un pēc tam Latvijā. «Mamma mani mācīja - kad tu dzīvosi starp igauņiem un latviešiem, zini, ka viņi tev būs tuvāki par pašas brāļiem,» stāsta Nadežda. Taču, kad viņa ieradusies Baltijas valsīs, visi viņu uztvēruši kā krievieti un viņas vīru saukuši par okupantu. Pēc tam, kad Baltijas valstis bija atguvušas neatkarību, PSRS armijai bija jāpamet šīs valstis un arī Beloborodovu ģimene atgriezusies Čuvašijā. «Mums prasīja - kāpēc jūs atbraucāt? Kad atbildējām, ka te taču ir mūsu dzimtene, mums aizrādīja - nedzīvojāt te padomju gados, nav ko jums te darīt arī tagad, kad Krievijā ir grūti. Braucām atpakaļ uz Latviju.»

Nav ko burkšķēt!

Šo aizvadīto gadu laikā Latvija ir kļuvusi par Nadeždas un Sergeja īstajām mājām. Lai gan viņi pieredzējuši gan dzīvi krīzes centrā, gan bezdarba uzstieptu knapināšanos, viņa ir no sirds pateicīga Latvijai.

Vispirms jau tāpēc, ka te Vladimirs ir ārstēts un viņam nodrošinātas dažādas fizioterapijas nodarbības bez maksas. Šogad Beloborodovu ģimenei Jelgavā piešķirts trīsistabu dzīvoklis. Šīs pilsētas sociālā dienesta darbinieki paši zvanot Nadeždai, lai piedāvātu palīdzību. Nesen pilsētā rīkots labdarības koncerts, lai iegūtu naudu piecu bērnu, arī Vladimira, ārstēšanai. Zēnam saziedoti 950 lati. «Pilsētas mērs Andris Rāviņš man pēc koncerta spieda roku un teica - paldies. Es raudāju - par ko man pateicas?» stāsta Nadežda. «Esmu šajā valstī piedzīvojusi tik daudz laba, ka saku - nav laika burkšķēt, mēs visi esam vienādā situācijā. Es lūdzu Dievu par Latviju, Valsts prezidentu, par Ministru kabinetu. Nezinu, ko politiķi dara, bet lūdzu Dievu, lai viņi pieņem pareizus lēmumus.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?