Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Salds cienasts Valentīndienā

Nez vai pasaules mīlētāju dienā pietiks savu iecerēto apsveikt tikai ar rožu pušķi. Nē, var jau arī tā, bet vecumvecajā atziņā, ka mīlestība iet caur vēderu, laiks nav veicis korekcijas. Garšīgi paēdis mīļotais cilvēks uz savu iecerēto skatīsies gluži citām acīm, kā rozā brilles uzlicis. Restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs zina, ko dara un ko saka: «Bez rozēm šajā dienā, protams, neiztikt, bet nebūs par ļaunu ziediem kā bonusu pievienot pašgatavotu cienastu.

To, starp citu, var uzmeistarot ne tikai dāma, bet arī kungs. Es palīdzēšu, iesakot vienkārši pagatavojamas intriģējošas receptes. Par rezultātu galvoju!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Iekāres apelsīna salāti ar fenheli, topinambūru un

Četrām porcijām vajadzēs: 2 sarkanos apelsīnus, 1 sīpolu (šalotes), 1 fenheli, 1 sarkano bieti, 4 topinabūrus, 1/2 citrona sulas, 1 bunti svaigu zaļumu, 4 ēd. k. olīveļļas, garšvielas (sāli, piparus)
1. Izvāra, apcep vai nopērk jau gatavu sarkano bieti, izspiež ar formiņu sirds veidus.
2. Pusi apelsīna sadala filejās, bet fenheli un sīpolu ļoti plāni sagriež, visu sajauc ar citrona sulu, pievieno nedaudz sāli un piparus.
3. Izspiež sulu no otras apelsīna puses un sajauc ar olīveļļu, lai veidojas salātu mērces garša.
4. Topinambūrus nomizo, vāra garšvielu ūdenī, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesē.
5. Sastāvdaļas kārto uz salātu šķīvja un pārlej ar apelsīnu salātu mērci.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 24 tīģergarneles, 150 g sviesta, 2 sīpolus, 1 vaniļas standziņu, 150 g baltvīna, 4 tomātus, 400 g muskatķirbja, 2 citronus, 50 g cukura, 1 granātābolu, 1 bunti svaigu zaļumu, 1 ēd. k. baltvīna etiķa
1. Tīģergarneles sagatavo cepšanai - vispirms tās veselas gareniski uzsēdina uz bambusa iesmiņa un kopā ar visu čaulu apvāra ūdenī trīs minūtes.
2. Izņem no ūdens, ieliek dziļākā traukā un pievieno garšvielas - citronu, sāli un piparus, tad ber uzkarsētā sviestā un trīs minūtēs viegli apcep.
3. Katliņā liek sasmalcinātus sīpolus un karsē bez taukvielām.
4. Kad jūtama sīpolu smarža, pārlej baltvīnu un novāra 60% no vīna daudzuma, tad pievieno garšvielas (sāli un piparus), baltvīna etiķi un pārgrieztu vaniļas standziņu, liek virsū sviestu (istabas temperatūrā) un ļauj, lai tas izkūst (nevāra).
5. Tad sviesta mērci izberž caur smalko sietu un atstāj siltumā.
6. Ķirbi sagriež plānās šķēlēs, no citronu sulas un cukura uzvāra sīrupu un ķirbi tajā apvāra (divas minūtes).
7. No granātābola izloba sēkliņas. Tomātus noblanšē un izveido filejas.
8. Uz pannas apsilda garneles (pirms tam izņem bambusa mietiņus) un kopā ar tomātu filejām liek uz šķīvja.
9. Uz karstas pannas strauji apcep ķirbi, līdz tas karamelizējas, un pievieno garnelēm. Pāri lej vaniļas sviesta mērci, pārkaisa ar granātābola sēkliņām un dekorē ar zaļumiem.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām šokolādes pudiņa vajadzēs: 3 olas, 140 g sviesta, 175 g šokolādes, 30 g miltu, 15 g citronu sulas, 50 g cukura, 300 g aveņu biezeņa, 100 g cukura, 15 g želatīna, 150 g meža zemeņu ievārījuma

1. Pudiņa sagatavošana. Atdala olu dzeltenumu no baltuma.
2. Šokolādi ūdens peldē izkausē un pievieno izkausētu sviestu. Tad olu dzeltenumus kopā ar citronu sulu saputo.
3. Uzputo arī olu baltumu, pievienojot cukuru.
4. Šokolādes un sviesta maisījumu iemaisa olu dzeltenumos un pievieno miltus.
5. Masā iecilā uzputotu olas baltumu un liek formiņās, cep 180 grādos 12 minūtes.
6. Aveņu biezeni samaisa ar cukuru un nedaudz pakarsē. Izkausē želatīnu, sajauc ar biezeni, lej formās un liek ledusskapī, lai sastingst.
7. Uz šķīvja liek želeju, virsū kārto šokolādes pudiņu un meža zemeņu ievārījumu. Šo var papildināt ar vaniļas saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?