Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 1. novembris
Ikars

Sanāks gardi pat iesācējam

Restorāna Viesistaba kazarmās pavārs Reinis Čerņajevs pie plīts darbojas ar jaunības aizrautību un labu garšas izjūtu. Viņam patīk meklēt jaunas garšas ierastajos ēdienos, tajā pašā laikā neko nesamākslojot. Reinis piedāvā vienkāršu valsts svētku ēdienkarti. Gards mielasts būs pa spēkam pat iesācējam ēdienu gatavošanas smalkajos labirintos. Galvenais jau ir vēlēšanās pacienāt mīļos un tuvos, dalīties ar mīlestību gatavotos ēdienos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biešu salāti ar lapu salātiem, vīģēm un kazas sier

Četrām porcijām vajadzēs: 2 vidēja lieluma sarkanās bietes, 1 dzelteno bieti, 250 g dažādu lapu salātu (nopērkami jebkurā veikalā), 2 vīģes, kazas sieru (pēc iespējas mīkstāku), mazliet skāba krējuma. Mērcei: 200 ml olīveļļas, 10 ml baltvīna etiķa, 2 tējk. mārrutku, šķipsniņu sāls, 1 tējk. medus.
Nomazgā salātus, ļauj tiem notecēt. Tikmēr novāra sarkanās bietes, līdz tās kļūst mīkstas, sagriež kubiņos. Dzelteno bieti sagriež papīra smalkuma šķēlēs, aplej ar karstu ūdeni, kam nedaudz pieliets galda etiķis, lai biete nedaudz piesūcas.
Vīģes sagriež sešās daiviņās.
Kazas sieru maigi saputo ar skābo krējumu, lai veidotos viendabīgāka masa.
Mērci pagatavo, sajaucot visas sastāvdaļas, un pirms lietošanas izmaisa viendabīgā masā.
Kad sastāvdaļas sagatavotas, mērci iejauc salātlapās un pārliek pāri visu, cik vien sirds kāro. No kazas siera veido mazas klimpiņas un liek uz salātiem.

Ieteicams desertu gatavot viskija glāzē. Kārtas, s

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g tumšās rīvmaizes (tirgū pārdod 1 kg iesaiņojumā), 200 ml saldā krējuma, 200 ml brūkleņu ievārījuma.
Saputo saldo krējumu ar cukuru. Glāzē kārto sagataves vairākos slāņos šādā secībā - tumšā rīvmaize, brūkleņu ievārījums, putukrējums utt.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 4 pīles kājas, 3 sīpolus, 1 seleriju kātu, 2 burkānus, 2 ēd. k. tomātu pastas, 350 ml sarkanvīna, 300 ml alus, ūdeni. Piedevām: 200 g melno lēcu, 2 paprikas, 1 cukīni, 1 baklažānu, 100 g cukurzirnīšu, 4 Briseles kāpostiņus.
Pīles kājām uzkaisa sāli un piparus un apcep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam tajā pašā pannā apcep rupji sagrieztus dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu.
Tad pīles kājas un dārzeņus liek cepamtraukā, pārlej ar sarkanvīnu, alu un ūdeni, lai gaļa ir pārklāta. Ja šķiet, ka šķidrums ir pārāk pliekans, pievieno vēl nedaudz sāli, cukuru un piparus un liek sautēties cepeškrāsnī 170 grādos uz divarpus stundām.
Kad gaļa gatava, nokāš buljonu. To izmanto kā mērci, novārot uz lēnas uguns, līdz tas sabiezē. Ja vēlas, lai process rit ātrāk, buljonam pa mazam gabaliņam pievieno aukstu sviestu.
Visus dārzeņus sagriež mazos kubiņos, noblanšē ļoti karstā ūdenī un pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī.
Lēcas vārām, līdz tās kļūst mīkstas, bet vēl nejūk laukā.
Tad visus dārzeņus apsautē sviestā, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?