Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Sargies tramvaja

Aldis Bite

Vienības gatves un Vanagu ielas krustojumu kā vienu no dīvainākajiem krustojumiem Rīgā iepazīst daudzi topošie autovadītāji. Šoreiz jāsaka - par laimi! Labi, ka Vanagu iela - neliela, nieka 85 metrus gara vienvirziena šķērsiela, kas savieno Vienības gatvi ar Jelgavas ielu, - topošo autovadītāju redzes lokā nonāk līdz brīdim, kad viņi kļūst par pilntiesīgiem autovadītāja apliecības īpašniekiem.

«Vienības gatves un Vanagu ielas krustojums ir T veida un atgādina vārtu rūmi vai iebrauktuvi slēgtā teritorijā. Sākot mācīties auto vadīšanu, ļoti nobrīnījos, ka instruktors liek nogriezties no Vienības gatves pa kreisi tumšā vārtu rūmē starp 40. un 42. namu. Līdzas ielai esošajām 10. tramvaja sliedēm tajā vietā ir nobruģēta uzbrauktuve. No tālienes nekas neliecina, ka tā ir iela. Tiesa, uz Vienības gatves šajā vietā ir ceļa zīme, taču tā ir vērsta uz pretējo pusi un, kā izrādās, vēsta: «Apstāties aizliegts». Ka tā ir iela, sapratu tikai no ceļa zīmēm «Vienvirziena ceļš» un «Kravas auto braukt aizliegts», kas uzstādītas tieši pie Vienības gatves 42. nama, kā arī pēc tālumā zaigojošās ceļa zīmes «Dodiet ceļu». Nezinātājam ne tikai nav skaidrs, kādēļ katra otrā mašīna apstājas ielas vidū un rāda pagriezienu, bet tas ir pat bīstami, jo pastāv risks ieskriet šādam stāvošam auto aizmugurē. Un vēl, kādēļ šis krustojums nav apgaismots un nekās neliecina, ka man kā autovadītājai būtu jābīstas tramvaja?» savus novērojumus izklāsta lasītāja Krista.

Kā zināms, Vienības gatves labā puse ir blīvi apstādīta ar liepām un kastaņām, kuru zari stiepjas līdz pašai brauktuvei. Iepriekš biju pārliecināts, ka ceļa zīmes balsts, kas gluži vai ieaudzis kokos, pieder kādai rīkojuma zīmei, piemēram, zīmei «Braukt taisni vai pa kreisi». Prātā nevarēja ienākt, ka tur uzstādīta pretējā virzienā vērsta ceļa zīme «Apstāties aizliegts».

Patiesībā autovadītājam, kas šo Pārdaugavas rajonu nepārzina un no Vienības gatves grib nokļūt Bauskas ielā, grūti saprast, kurā ielā viņam jāgriežas, lai, nobraucot pārdesmit metru četrus metrus platā, starp mājām iespiestā brauktuvē, nonāktu Jelgavas ielā un vēlāk Bauskas ielā. Vai tiešām tur nevajag uzstādīt ceļa zīmes? Lai jau no tramvaja šoferīši bīstas paši vai paļaujas uz intuīciju, taču viņiem tumsā būtu vismaz tiesības zināt, kur īsti atrodas minētā Vanagu iela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Krustojums patiesi ir savdabīgs

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
Auto žurnālists
Vienības gatves un Vanagu ielas krustojums patiesi ir visai dīvains, mūsdienās drošu satiksmi nenodrošinošs veidojums. Labi, ka 10. tramvajs kursē reti, un šajā Vienības gatves vietā ir salīdzinoši neliela transporta plūsma, kas galvenokārt ripo no Āgenskalna puses. Situācija gan mainīsies brīdī, kad atvērs mūsu Gaismas pili - jaunuzcelto Latvijas Nacionālo bibliotēku. Domāju, ka ne tikai šo, Vienības gatves un Vanagu ielas krustojumu, bet arī vairākus tuvējās apkārtnes krustojums pēc tam, kad Gaismas pils durvis būs atvērtas apmeklētājiem, noteikti nāksies pārveidot.

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
Auto žurnālists
Interesants krustojums, kādu ne mazums ir Vakareiropā. Krustojumā tiešām nepieciešama ceļa zīme, kas ļautu turpināt kustību taisni vai nogriezties. Tas nepieciešams, lai cilvēki laikus pamanītu šo krustojumu un koncentrētu uzmanību. Krustojums īpaši nejauks tikai darbdienu sastrēgumstundās un kā jau tipisks Rīgas krustojums bieži sastrēgt rīta un vakara stundās. Diemžēl ziemas periodā papildu šķērslis tur ir vājais apgaismojums. Avārijas tur notiek tāpēc, ka jāveic kreisais pagrieziens un, griežoties no Vienības gatves uz Vanagu ielu, jāšķērso 10. tramvaja sliedes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?