Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Šķīvī pavasaris

Šonedēļ līdz pat svētdienai, 28. aprīlim, piecpadsmit Rīgas restorānos un kafejnīcās norisināsies Rīgas Restorānu nedēļa. Kā uzsver organizatori, tās ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti ļauties gastronomiskiem piedzīvojumiem ārpus mājas - baudīt ēdienus no sezonāliem Latvijas pavasara produktiem Ostas skatu, Bibliotēka N°1, Le Dome, Kaļķu vārtu u. c. restorānu šefpavāru izpildījumā.

Šajos restorānos īpašā piedāvājuma - Ls 10,50 - ietvaros būs iespējams baudīt trīs ēdienus. No sezonas produktiem taps gan kūpinātu reņģu pastēte, gan rabarberu siera kūka, gan bērzu sulu sorbets. Ja tomēr ārpus mājas neplānojat ēst, Le Dome pavārs Rustems Hamitovs piedāvā idejas, ko no sezonas aktuālajiem produktiem pagatavot pašiem mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Svaiga bērzu un gurķu sula ar redīsiem

Sastāvdaļas 1 personai: 200 ml svaigas bērzu sulas, 100 ml svaigu gurķu sulas, 70 g redīsu, 100 g svaigu gurķu
1. Izpiež no svaigajiem gurķiem sulu.
2. Sajauc gurķu sulu ar svaigu bērzu sulu.
3. Sagriež redīsus un gurķus šķēlītēs.
4. Liek sagrieztos dārzeņus sajauktajā sulā un divas stundas atstāj marinēties ledusskapī.
5. Dzērienu pasniedz ūdens karafē.

Estragonā marinēti rabarberi ar biezpiena krēmu, s

Sastāvdaļas 2 personām: 300 g rabarberu, 300 (100+250) g cukura, 20 g estragona, 100 g biezpiena, 1/2 citrona, 150 svaigu ogu, 40 g sviesta, 20 miltu
1. Nomazgā rabarberus, nomizo.
2. Rabarberu mizu sajauc ar 100 g cukura, estragonu un ūdeni. Uzvāra un verdošajā kompotā ieliek pagaros gabalos sagrieztus rabarberus, noņem no plīts. Tur rabarberus katliņā, kamēr tie kļūst mīksti.
3. Biezpienu samaisa ar citrona sulu, svaigām ogām un pievieno cukuru pēc garšas.
4. Samaisa sviestu ar atlikušo cukuru un miltiem. Uz cepešplāts izklāj cepampapīru un ar pirkstiem drupina virsū drupaču masu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep, kamēr drupačas gatavas - veidojas drupens smilšu cepums.
5. Uz šķīvja servē raberberus, biezpiena krēmu, ko pārkaisa ar drupačām. Dekorē ar svaigām ogām.

6. Uz šķīvja kārto reņģes, apceptos redīsus un kab

Sastāvdaļas divām personām: 2 olas, 100 ml biešu sulas, 8-9 reņģes, 100 g rupjmaizes rīvmaizes, 100 g redīsu, 150 g kabaču, 1 ķiploka daiviņa, 100 g sviesta, 1 timiāna zariņš, 50 g mārrutku, 1 kāts diļļu, 1/2 citrona, sāls, pipari pēc garšas

1. Vāra vienu olu (septiņas minūtes), atdzesē, noloba un liek biešu sulā uz 3-4 stundām.
2. Sakuļ otru olu, notīra reņģes, nomazgā, noslauka ar salveti, pārkaisa ar sāli, liek bļodiņā ar olu, pēc tam panē rīvmaizē.
3. Liek reņģes uz paplātes un cep cepeškrāsnī 170 grādos 8-10 minūtes.
4. Redīsus un kabačus sagriež, sajauc ar timiānu, ķiplokiem un pipariem, cep uz pannas sviestā 2-3 minūtes.
5. Atsevišķā katliņā gatavo mērci - liek sviestu, rīvētus mārrutkus, sakapātus zaļumus, citrona sulu, visu labi izmaisa un uzsilda.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?