Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Skrienam uz Siguldu! Ja dūša nav papēžos

Diezgan nožēlojama situācija. Visos iespējamos sociālajos kanālos, ieskaitot populāros draugiem.lv, facebook.com un savu blogu redhotfirefox.wordpress.com, esmu publicējusi informāciju par šosestdien notiekošo Siguldas maratonu, kam meklēju kompanjonus. Vienai skriet ir diezgan liels izaicinājums, jo vairāk par pieciem kilometriem nekad neesmu skrējusi, turklāt vēl kalnainā apvidū.

Vajadzīga kompānija

Lai nepakristu un nepadotos, kad visi krutaki aizskries garām, varētu palīdzēt kompānija un psiholoģiskais atbalsts. Domājat, kāds ir atsaucies? Nē! Es meklēju kādu, ar ko vismaz sākumu skriet kopā visīsākajā 11 km distancē. Kad ierakstīju vēlmi noskriet 11 km, kāda uzmundrinoša meitene Laura Lapiņa raksta: «Super! Jāsāk ar mazumiņu, jo trase tiešām nav viegla. Es pat ieteiktu trenēties nevis skriešanā, bet iešanā pa trepēm (garām), un tad sajutīsi, ka strādā citas muskuļu grupas, nekā skrienot. Bet pasākums ir labs, pēc tam sajūta ir kolosāla, jo pievarēt Kordes trasi, tas nav nieks. Es pagājušajā gadā veicu 22 km un esmu sajūsmā!»

Njā, izlasot šo komentāru par kalniem un trepēm, man dūša ir papēžos. Nodomāju, ka ar manu ātrumu vidēji 10 km stundā būs jāskrien vismaz stundu, bet sākšu ļoti, ļoti lēni, lai nebūtu jāpāriet uz iešanu.

Iesācēji skrien kopā

Tādiem nemākuļiem kā es var noderēt trenera padoms un grupas atbalsts. Taču kur tādu meklēt? Izlēmu doties uz City Fitness sporta kluba jaunāko filiāli Bowlero centrā pie t/c Spices uz skriešanas nodarbību Running beginner. Šī nodarbība notiek speciālā zālē ar skriešanas trenažieriem, un šādu treniņu Latvijā iepriekš neesmu redzējusi, kaut klubs to piedāvāja jau kopš filiāles atvēršanas Bowlero (citos City fitness klubos šādas zāles un nodarbības nav).

Varbūt daudzi rauks degunu un teiks, ka skriešana ir individuāla lieta, tomēr man patīk tieši maratonu kolektīvais gars, tāpēc ārpus tiem līdz šim neesmu saņēmusies skriet, kaut vasarā pie zoodārza veikals Maratons jau organizēja kolektīvos skriešanas treniņus.

Tagad kopā skriet varam arī ziemā, aizejot uz Running beginner nodarbību, kas noteikti nav domāta tikai iesācējiem, jo katram jāskrien pēc savām spējām un vēlmēm, neaizmirstot ik pa laikam izmērīt pulsu, kas augstas intensitātes nodarbībās ir ļoti svarīgi.

Skrienošais desmitnieks

Uz nodarbību iepriekš jāpierakstās. Tajā piedalās ne vairāk par desmit cilvēkiem, jo katram savs skriešanas trenažieris un visiem viens treneris Kristaps Celms. Ienākot zālē, viņš uzreiz saka, ka trenēsimies Siguldas maratonam. Pēc garas iesildīšanās seko izturības intervāli, kuros pakāpeniski jāpalielina slodze no 50 līdz 70% sava maksimuma.

Pēc katra intervāla seko minūte soļošanas/lēnas skriešanas jeb atjaunošanās un pulsa mērīšana, lai slodze būtu pietiekama, bet neviens nenogāztos no skrejceliņa. Nodarbības notiek trīs reizes nedēļā: pirmdien, trešdien, piektdien plkst 18.30, turklāt zāle ir pilna.

Uz skrejceļa ar kolēģiem

Var redzēt, ka trenerim dažbrīd liekas - esam baigie iesācēji. Viņš saka, ka daudz ko varētu uzlabot skriešanas tehnikai, bet pagaidām esot labi. Laikam jau pats saprot, ka visu uzreiz nevar prasīt, bet gribas, lai mēs saņemtos un skrietu patiešām labi. Man viņš palabo stāju, liek plašāk vēzēt rokas un augstāk celt ceļus. Ar ceļiem iet grūti, liekas, ka uzreiz ir lielāka slodze un kājas smagāk triecas pret zemi.

Tā kā biju pierunājusi uz treniņu nākt arī savu kolēģi, tad izvēlējāmies skrejceļus, kas atrodas viens otram pretī. Tas palīdz, jo ik pa brīdim vari paskatīties uz otru, sazināties ar dažādu grimašu palīdzību un pavadīt ātrāk laiku, jo skriet gandrīz stundu nav nemaz tik viegli. Beigās vēl jāizpilda daži trenera parādītie vingrojumi.

Plašums un džakuzi

Treniņam seko atpūta, ko var baudīt kādā no divām kluba pirtīm un džakuzi. Biju patīkami pārsteigta, salīdzinot Bowlero ar populāro Berga bazāra filiāli. Arī šeit ir daudz cilvēku, tomēr Pārdaugavā ir daudz vietas, automašīnu stāvvieta un plaša ģērbtuve. Nevar ne salīdzināt ar mazo Berga bazārā iespiesto City Fitness klubiņu ar šauro un gareno aerobikas zāli un ģērbtuvi, kurā pat nav, kur apsēsties.

Skrienam kopā!

Atgriežoties pie Siguldas maratona, jāatgādina, ka plašāka informācija un reģistrācija notiek mājaslapā www.raid.lv. Dalības maksa 11 un 22 km distances skrējienam līdz trešdienai, 22.oktobrim, ir deviņi lati. Sacensību dienā maksa būs jau par trim latiem dārgāka. Ja sameklē kompāniju vismaz piecu cilvēku sastāvā un visi piesakās kā no viena kluba (kas var būt gan draugu apvienība, gan ģimene), maksa par piedalīšanos katram sarūk līdz septiņiem latiem. Skrienam uz Siguldu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?