Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Skriešanas svētki ar dziesmām un dejām

Inga Melberga

Svinot 25. gadadienu, Lattelecom Rīgas maratons šogad no vienas dienas sporta pasākuma izaudzis līdz divu dienu aktivitātēm - apaudzis ar dažādiem notikumiem, kuros piedalīties un vērot sportistiem, līdzjutējiem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Maratons notiks nedēļas nogalē - 16. un 17. maijā -, un tas iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālajā kultūras programmā.

Šīgada Lattelecom Rīgas maratonā dalībniekiem būs pieejamas jau ierastās četras distances: maratons jeb 42,195 km, pusmaratons jeb 21,0975 km, kā arī 10 km un 5 km distance, šogad tiks saglabātas jau pērn veiksmīgi izstrādātās trases pilsētas centrā un uz Brīvības ielas. Maratona epicentrā tradicionāli būs 11. novembra krastmala, kurā atrodas gan starts, gan finišs. Arī dienu iepriekš, iesildot maratonu, te notiks plaša pasākumu programma pieaugušajiem un bērniem. Lattelecom Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords stāsta, ka katru gadu aug dalībnieku skaits garajās distancēs, šogad 42 km trasē varētu doties ap 2000 cilvēku. «Reģistrāciju noslēgsim sestdien vakarā, tāpēc kopējo maratonistu skaitu precīzi pateikt nevaru, iespējams, būs vairāk nekā 25 000 skrējēju. No tiem 7000 ir bērni,» priecājas A. Nords.

Sestdien, 16. maijā, krastmalā mazajiem aktīvistiem būs iespēja startēt Rimi Bērnu maratonā, tas notiks jau trešo gadu. Savukārt ārvalstu dalībniekiem, kuru skaits, pateicoties Rīgas pievilcībai, skaistajām trasēm pilsētas centrā un Lattelecom Rīgas maratona aktivitātēm ārvalstu tirgos, šogad varētu augt vēl vairāk, būs iespēja pirmo reizi piedalīties Nāciju parādē jeb simboliskā gājienā cauri Vecrīgai līdz finiša līnijai un krastmalai. Sestdienas programmu noslēgs jubilejas gada maratona svinīgā atklāšana un t. s. makaronu ballīte jeb maratoniem raksturīgā pasta party - pirms sportošanas taču jāuzņem ogļhidrāti!

Svētdien, maratona lielajā dienā, trasē būs arī Latvijas prezidentūras kultūras kilometrs - īpaša kultūras, mūzikas un sadziedāšanās programma Brīvības ielā. Dejotāji, dziedātāji, īpašas skatuves un performances maratona dalībniekus un vērotājus izklaidēs posmā no Brīvības pieminekļa, kur bāzēsies kultūras goda sardze, līdz pat Stabu ielai. A. Nords iesaka līdzjutējiem izmantot maratona aplikāciju, kurā varēs redzēt, kā veicas katram dalībniekam, kā arī atbalstīt viņus no tribīnēm 11. novembra krastmalā. «Būs ekrāni, uz kuriem līdzjutēji varēs nosūtīt uzmundrinājumus skrējējiem, bet, runājot par iespēju vērot maratonu, esam pirmais maratons pasaulē ar savu televīzijas kanālu 360TV maratons, kur skatīt visu par un ap skriešanu - diskusijas, padomus, tiešraides no pasākuma un pat realitātes seriālu, kas vēsta par dalībnieku gaitām, gatavojoties Lattelecom Rīgas maratonam,» stāsta A. Nords.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenoja...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?