Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šlesera rokās atkal zelta akcija

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kura vadītajai partijai Valdis Dombrovskis (JL) piedāvājis iesaistīties valdībā, apzinoties, ka viņa rokās ir zelta akcija. Tā A. Šlesers atzina pirmdien pēc LPP/LC valdes sēdes, kurā partija atbalstījusi sarunu sākšanu ar premjeru. Lai kāds būtu sarunu iznākums, LPP/LC sola «rīkoties valstiski un palīdzēt valstij šai grūtajā brīdī, tikai jāsaprot, kāda palīdzība ir vajadzīga», sacīja A.

Šlesers. Viņš uzskata - ja LPP/LC atsakās atbalstīt šo valdību, tad tās pastāvēšana ir apdraudēta, jo «mazākuma koalīcija var nolaist valsti līdz kliņķim». Pirmdien demisijas rakstus iesniedza TP ministri Mareks Segliņš, Baiba Rozentāle, Edgars Zalāns, kā arī Māris Riekstiņš, kuram premjers lūdza amatā palikt līdz jauna ministra iecelšanai.

Pēc TP aiziešanas no valdības LPP/LC frakcijas vadītāja Andra Bērziņa pirmā reakcija bija, ka partija varētu atbalstīt valdību valstiski svarīgos jautājumos, bet nedeleģēt savus cilvēkus valdībā. Tas šķiet ticami, lai gan kuluāros ir izskanējuši minējumi par to, kādus amatus LPP/LC varētu saņemt, sākot ar A. Šlesera atgriešanos Satiksmes ministrijā un beidzot ar ārlietu ministra posteni, kuram partijai ir pat divi kandidāti - Andris Bērziņš un Kārina Pētersone. A. Šlesers norobežojās no šādām runām. Viņu tikai pārsteidzot zvani no Vienotības cilvēkiem, kas taujā pēc atbalsta vienam vai otram kandidātam, radot iespaidu, ka viņiem pašiem ir posteņu tīkotāji. Uz jautājumu, vai A. Šlesers varētu atgriezties valdībā, viņš atbildēja: «Mani interesē tikai premjera amats pēc Saeimas vēlēšanām.»

JL un LPP/LC sadarbība koalīcijā šķiet maz ticama arī tāpēc, ka sarunas sākušās ar starpgadījumiem. A. Šlesers līdz pirmdienas vakaram vēl nebija saņēmis oficiālu premjera V. Dombrovska uzaicinājumu uz tikšanos, bet tikai tehnisko darbinieku sūtītās īsziņas. JL frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis skaidroja, ka A. Šlesers neesot runājis ar Solvitu Āboltiņu, kura kā JL vadītāja vēlējusies viņu uzrunāt kā LPP/LC priekšsēdi, tāpēc otrdien paredzēto tikšanos organizējis premjera birojs. Taču Dz. Zaķis kā pozitīvu zīmi uztver to, ka A. Šlesers ir piekritis sarunām, kā arī atzinīgi novērtē jau līdz šim saņemto LPP/LC atbalstu valdībai.

Tas, ka A. Šlesers nevarēja pateikt, cik ilgi plāno sarunas ar premjeru un līdz ar to pievērst sabiedrības uzmanību kā zelta akcijas turētājs, liecināja, ka LPP/LC izmantos visas iespējas, ko dod jaunā situācija. Tā demonstrēs savu piedāvājumu, kurā viena no prioritātēm ir valsts pārvaldes reforma, ieskaitot izmaiņas ministriju skaitā. Tāpat šīs sarunas atklās arī premjera partijas varēšanu. Taču - kamēr sarunas notiks, LPP/LC atbildīgi atbalstīšot valdību svarīgos jautājumos, uzsvēra A. Šlesers. Konstruktīvās pozīcijas demonstrēšana varētu būt vēl viens no ieguvumiem. Uz jautājumu, vai LPP/LC ir pienākums pret Tautas partiju kā varbūtējo partneri nākotnē, A. Šlesers atbildēja, ka viņam ir pienākums tikai pret Saskaņas centru, kas ir sadarbības partneris Rīgas domē. Tāpēc trešdien paredzama tikšanās ar Saskaņas centra līderi Jāni Urbanoviču. Partijas var rīkoties atšķirīgi, bet tām svarīgi jautājumi ir jāpārrunā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?