Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Starpfinišā labāk nekā pirms gada

Treneris apsolījis, tendence pozitīva, tāpēc pagaidām nav pamata bažām, ka Latvijas sporta spēļu flagmanis Rīgas Dinamo KHL trešajā čempionātā varētu neiestūrēt Gagarina kausa izcīņā. 34 spēles jau aizvadītas, vēl 20 palikušas. Decembra pārtraukumā atskats uz paveikto.

Ko darīsim bez Hosas, vai Masaļskim būs pienācīgi aizstājēji un vai spēcīgajā Rietumu zonā Dinamo būs konkurētspējīgs? Pirms sezonas izskanējušie brīdinājuma signāli bija balstīti uz loģiskiem apsvērumiem, tomēr decembra pārtraukumā Rīgas Dinamo ir labāka bilance nekā pirms gada. Pērn ap šo laiku rīdzinieki ar 35 spēlēs iekrātajiem 46 punktiem Rietumu konferencē ieņēma 8. vietu, šosezon 34 spēlēs ir 50 punkti un 6. vieta.

Komandas primārais uzdevums ir iekļūt to astoņu Rietumu konferences komandu skaitā, kuras pēc regulārā čempionāta turpinās spēlēt Gagarina kausa izcīņā. Situācija ir labvēlīga. Atstarpe no devītajā vietā esošā Torpedo gan ir tikai pieci punkti, tomēr jāņem vērā, ka no nākamajām 20 spēlēm 14 rīdzinieki aizvadīs savā laukumā. Tiesa, mājas sienu priekšrocības nevajadzētu pārvērtēt, jo pagaidām Dinamo veiksmīgāk spēlējis izbraukumā. Pēc viesos iekrātajiem punktiem rīdzinieki ir 7., pēc mājas ražas - 18. vietā.

Uz komandas neizmantoto potenciālu norāda spēles ar augšgala un lejasgala komandām. Rīgas Dinamo šosezon ir apspēlējis četras no piecām vadošajām līgas komandām (Maskavas Dinamo, Magņitogorskas Metallurg, Jaroslavļas Lokomotiv un Omskas Avangard). Iespējams, būtu kritis arī AK Bars, ja tiesneši ieskaitītu acīmredzami pareizi gūtus Miķela Rēdliha vārtus. Tai pašā laikā rīdzinieki ir zaudējuši divām no trim vājākajām līgas komandām (Čehovas Vitjaz un Jekaterinburgas Avtomobilist), turklāt pēdējiem pat divreiz. Tāpēc rēķinot, ar kuriem pretiniekiem vēl jāspēlē pēc ieņemtās vietas turnīra tabulā, var iegūt mānīgu priekšstatu. Bet galvenais, ka komandas trenerim Juliusam Šupleram ir pārliecība par iekļūšanu izslēgšanas stadijā. Vismaz pēc galvenā akcionāra Jura Savicka teiktā, treneris kluba vadītājiem apgalvojis, ka Dinamo play-off spēlēs.

Viena no pirmssezonas intrigām bija par to, kurš no diviem uzaicinātajiem vārtsargiem - Kriss Holts vai Mikaels Telkvists - kļūs par pirmo numuru. Īsti skaidras atbildes vēl nav. Treneri pirmā numura pozīcijā bīdīja Telkvistu, kuram lielāka pieredze un treknāks līgums, taču pagaidām pussoli priekšā ir Holts. It kā jau ir tāda prakse, ka izšķirošajās spēlēs vienam ir jābūt galvenajam, taču Dinamo ar to arī šopavasar varētu būt pretiniekiem neērts, ka nebūs īsti zināms, kuru vārtsargu Šuplers sūtīs laukumā. Pirms gada play-off smago nastu uz saviem pleciem veiksmīgi iznesa Edgars Masaļskis.

Hosas nav, bet ar 103 iemestajām ripām Dinamo ir 8. vietā visā līgā. Pagājušās sezonas KHL labākā vārtu pienesumu brālīgi sadalījušas visas maiņas. Iesākumā zibeņoja Hartigana trijnieks, epizodiski pieslēdzās Sprukta maiņa, bet novembrī Lauris Dārziņš pārņēma līdera stafetes kociņu, deviņās spēlēs pēc kārtas gūdams vismaz vienu rezultativitātes punktu. Uzbrucējiem krietni palīdzējis aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš vienubrīd bija rezultatīvākais komandā un visā līgā aizsargu konkurencē, bet patlaban ar 22 (3+19) punktiem ir piektais ražīgākais aizsargs KHL.

Uzskaitot labo, kas bijis, vienmēr gribas paurķēties, kurās pozīcijās varēja būt labāk. Pie sezonas pirmās puses neveiksmēm jāmin eksperiments ar slovāku uzbrucēja Juraja Mikuša iesaistīšanu komandā. Vasarā izskatījās, ka centra uzbrucēju līnija beidzot būs droša, taču šis ķēdes posms pagaidām ir viens no trauslākajiem. Hartigans spēlē kā pa viļniem, tomēr kā Marka nav, tā vadošā maiņa buksē. Sprukts ir cīnītājs, tomēr nestabils rezultativitātes punktu krāšanā. Troteram labāk patīk izvērsties malā, bet Vitālijs Karamnovs pagaidām neattaisno jaunā un talantīgā statusu. Viņam priekšā ir Andris Džeriņš. Šajā situācijā noderētu pagājušās sezonas leģionārs Martins Karija, kad viņš bija vesels un spēka pārpilns.

Pusotru nedēļu izturējuši hokeja gavēni, 22. decembrī Arēnā Rīga līdzjutēji saņems saldo ēdienu - Rīgas Dinamo pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?