Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Stipro vīru izrāde sagaidīta

Variantu nav, kautiņš būs - tā apgalvo lielākā daļa aptaujāto, kas seko līdzi Rīgas Dinamo gaitām Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Rīdziniekiem piektdien pulksten 19.30 spēle Arēnā Rīga ar līgas rupjākās komandas slavu ieguvušo Čehovas Vitjaz. Svētdien plkst. 17 arī mājas spēle ar Čerepovecas Severstaļ.

Raita Ivanāna iekļaušanu Dinamo sastāvā šovasar pavadīja arī līdzjutēju sajūsma, sak, tagad Vitjaz beidzot dabūs trūkties... Aiz okeāna hokeja policistu hierarhijā Raitis tik tiešām tika tālāk par abiem pašreizējiem Vitjaz agresoriem Trevoru Gillisu un Džeremiju Jablonski. Skaidrs, ka visu iepriekšminēto galvenā mēraukla Ziemeļamerikas hokeja laukumos bija prasme dūru cīņās. Ivanāns no zemākajām līgām aizcīnījās līdz NHL, kur aizvadīja 282 spēles. Gillisam pasaules spēcīgākajā līgā NHL ir 57, bet Jablonskim - tikai viena spēle. Tomēr der atcerēties arī to, ka Raitim NHL karjera praktiski beidzās 2010. gada 7. oktobrī, kad kautiņā ar Stīvu Makintairu viņš nokļuva nokdaunā un pēc tam galvas savainojuma dēļ izlaida visu sezonu. Pagājušajā sezonā, spēlējot AHL, Ivanāns tikai vienu reizi izvicināja dūres, tāpēc kautiņu prakse uz ledus sen nav bijusi.

Par to, ka piektdienas spēlē paredzami asumi, norāda vairākas pazīmes. Vispirms jau jāatceras, ka Čehovas klubā Gilliss un Jablonskis ir iekļauti ar vienu nodomu, lai abi izrādītu savus muskuļus. Hokeja spēlēšanai par to pašu naudu varēja piemeklēt daudz kvalitatīvākus kadrus. Pagaidām abiem nav izdevies parādīt, uz ko viņi ir spējīgi. Gan tāpēc, ka šosezon kluba politika vairāk ir orientēta uz hokeja spēlēšanu, gan arī tāpēc, ka pretinieku komandās nav bijis viņu ampluā spēlētāju. Ufas Salavat Julajev spēka uzbrucējs Aleksandrs Svitovs un Novokuzņeckas Metallurg «policists» Kriss Saimons nebija iekļauti spēles pieteikumā pret Vitjaz. Gilliss gan iesaistījās rupjībās spēlē ar Slovan, bet pēc tam viņš paziņoja, ka kausies tikai ar attiecīgā līmeņa kadriem. Ivanāns tāds ir.

Visticamāk, Vitjaz spēlei pieteiks Trevoru Gillisu, kurš pēc auguma parametriem vairāk līdzinās Ivanānam. Trevors vienā no intervijām arī paziņoja, ka viņa mērķis ir kļūt par labāko hokeja policistu KHL Maz ticams, ka pieteikumā tiks ierakstīti abi Čehovas kaušļi, jo tad var pietrūkt to, kas spēlē hokeju, nevis meklē asumus.

«Domāju, ka Jablonski, kurš kaujas primitīvi, Raitis ar savu tehniku pievārētu. Par Gillisu neesmu tik pārliecināts,» privātā sarunā atzina viens no spēlētājiem, kuram visu triju plusi un mīnusi ir labi zināmi. Ivanāns, šķiet, pat nav ieinteresēts iesaistīties kautiņā, taču, ja situācija to prasīs, būs viņam jānomet cimdi, jo tamdēļ taču viņu parakstīja Rīgas Dinamo vadītāji. Pārbaudes spēlē Raitis savainoja roku, bet tā bija kreisā, nevis sitieniem paredzētā labā. Vitjaz spēles priekšvakarā Raitis uz Dienas interesi par to, kā varētu attīsties notikumi piektdien uz ledus, bija izvairīgs. «Zini, labāk parunāsim piektdien pēc spēles...»

Svētdien Rīgā arī viesosies agresīva komanda Čerepovecas Severstaļ, jo šosezon komandu vada bijušais čehovietis Andrejs Nazarovs. Sev raksturīgajā manierē Nazarovs jau deva uzdevumu komandas kauslim Pahrudinam Gimbatovam uzbrukt SKA milzim Jevgeņijam Artjuhinam. Šajā cīņā Artjuhins bija pārāks. Starp citu, nav pamata bažām, ka piektdienas kautiņa gadījumā Ivanānam būs jāizlaiž nākamā spēle. Līdzīgi kā NHL, ja ir līdzvērtīgs kautiņš, abiem spēlētājiem piešķir pa 5 soda minūtēm un viņi pēc tam vēl var spēlēt, diskvalifikācija neseko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Čehovas Vitjaz sastāvā ir divi kaušļi, kuriem ir arī īslaicīga NHL pieredze. Trevoram Gillisam ir 14., bet Džeremijam Jablonskim - 33. numurs
NHL lokauta laikā Vitjaz sastāvā ir piekritis spēlēt aizsargs Andrejs Markovs, kuram ir 636 spēļu pieredze NHL klubā Monreālas Canadiens.
A. Markovs varētu debitēt Vitjaz sastāvā spēlē pret Rīgas Dinamo
Rietumu konferencē Rīgas Dinamo 12 spēlēs ir 13, Čehovas Vitjaz arī 13, bet Čerepovecas Severstaļ 11 spēlēs 18 punktu

Prognoze

MĀRTIŅŠ CIPULIS
Latvijas izlases uzbrucējs

5.X 19.30, Arēna Rīga. KHL: Rīgas Dinamo - Vitjaz 3:2
7.X, Arēna Rīga
KHL: Rīgas Dinamo - Severstaļ
3:2 «bullīšos»

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?