Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Superpuika ar rokdarbnieka talantu

Mārtiņš Putniņš ir Rīgas Hanzas vidusskolas 6. klases skolnieks un tehniskās jaunrades nama Anna 2 pulciņu aktīvists ar mērķtiecīgu raksturu - jau otro gadu Mārtiņš startēja konkursā Superpuika. Pērn viņš finālā uzrādīja piekto labāko rezultātu desmit puiku konkurencē, šogad savu veikumu uzlaboja un saņēma godpilno trešo vietu.

Arī šogad par Superpuikas titulu konkursa finālā cīnījās 10 fiziski veiklu un attapīgu zēnu no visas Latvijas - Rīgas, Jelgavas, Preiļiem, Stalbes, Riebiņiem, Aizupes un Valkas. Uzdevumu ietvaros puiši meistaroja koka ķerras, veidoja vairoga zīmējumu, torti kuģa formā, kā arī devās fizisko elementu augstuma trasē. Par Superpuiku 2013 kļuva Rīgas V. Zālīša sākumskolas 6. klases skolēns Klāvs Putenis, otro vietu izcīnīja Arnis Tučs no Riebiņiem, savukārt 3. vieta tika Mārtiņam un vēl vienam zēnam - Andrim Tīrumam no A. Pumpura Rīgas 11. pamatskolas.

«Nezinājām, kādi būs konkursa uzdevumi, tāpēc iepriekš sagatavoties īpaši nevarējām, nācās uz vietas rādīt, ko nu mākam. Esmu priecīgs par savu rezultātu, jo visi puikas bija spēcīgi un konkurence liela,» stāsta Mārtiņš. «Pirms diviem gadiem biju aizgājis paskatīties konkursa finālu un pēc tam gribēju piedalīties arī pats, sevišķi ieinteresēja fiziskās trases. Lai tiktu finālā, bija divas atlases kārtas, kurās bija jāveic galdniecības, papīra locīšanas uzdevumi, dažādi testi jāpilda, kas parādīja kopējo zināšanu līmeni, bija arī keramikas veidošanas uzdevumi un, protams, fiziskās aktivitātes. Manuprāt, bija diezgan grūta tieši fizisko uzdevumu trase - piemēram, kokos iestiprinātas tādas kā cilpas, pa tām jāiet, tas bija nopietns pārbaudījums.»

Mārtiņa interešu loks ir daudzveidīgs, un viņam patīk savas prasmes parādīt arī citiem. Par dalību dažādās sacensībās un konkursos zēnam ir prāva diplomu kaudzīte. Teju tik daudz, lai ar tiem tapešu vietā noklātu vienu istabas sienu!

Pirms pieciem gadiem ģimene no Kurzemes pilsētas Saldus pārcēlusies uz Rīgu, un zēns no 2. klases sācis mācības Rīgas Hanzas vidusskolā. Līdz 5. klasei bijis teicamnieks, šogad mācību viela esot sarežģītāka, bet Mārtiņam tās apguve grūtības nesagādā.

Kaut arī skolas aktivitātes un mācības aizņem lielāko daļu uzmanības, laika atliek arī vaļaspriekiem. «Brīvajā laikā eju pieccīņas treniņos Olimpiskajā sporta centrā, skrienu, peldu un tehniskās jaunrades namā gatavoju kordas automodeļus, ar kuriem piedalos arī sacensībās. Pagaidām tas ir viss, bet esmu izmēģinājis dažādas nodarbes, lai saprastu, kas man vairāk interesē un labāk padodas,» atklāj Mārtiņš. «Kad beidzas stundas, eju uz pulciņiem vai treniņiem, reizēm esmu mājās tikai deviņos vakarā. Tad izmācos nākamajai dienai.» No mācību priekšmetiem vislabāk patīkot sports, peldēšana, bet tuva ir arī mājturība.

Kā jau visiem pusaudžiem, Mārtiņam ir svarīgi arī pavadīt laiku ar draugiem - doties kādā izbraukumā ar velosipēdiem, paskrituļot, aiziet uz kino. Bet kopā ar tēti Mārtiņš dodas makšķerēt.

Zēns izceļas ne tikai ar plašu interešu loku, bet arī ar oriģinālām idejām. Savā desmitajā dzimšanas dienā palūdzis savdabīgu dāvanu - nevis velosipēdu, datoru vai ceļojumu, par ko parasti sapņo viņa vecuma zēni, bet gan iespēju iestādīt pašam savu ozolu. Kociņš tagad zaļo radu lauku īpašumā.

«Es noteikti gribu dzīvē izmēģināt dažādas lietas, apgūt vairākus sporta veidus, un arī tehniskas nodarbības man patīk, bet šķiet, ka zinu, ko vēlos darīt, kad izaugšu liels. Ceru kļūt par autosportistu vai vismaz darīt kādu darbu, saistītu ar auto, ar tehniku. Autosports būtu ideālais variants - tehnisko zināšanu un sporta apvienojums,» sapņo Mārtiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Uzmanību!
Ja arī jūs pazīstat kādu interesantu skolēnu - personību, atrakstiet Skolas Dienai: [email protected]!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?