Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Vai kāds to var saskaitīt?

Atzīmējot maestro Raimonda Paula astoņdesmito dzimšanas dienu, globālajā tīmeklī pagājušajā nedēļā atklāta viņam veltīta interneta vietne www.raimondspauls.lv. Tajā var iepazīties ar aktuālajiem jaunumiem un izlasīt kādu no viņa asprātīgajiem izteicieniem. «Mani daudz kas var sasmīdināt,» atzīst pats gaviļnieks.

Interneta vietnes sadaļā Biogrāfija lasāms izsmeļošs Raimonda Paula dzīves un darbības apraksts, kas aizsākas 1936. gada 12. janvārī un ļauj izsekot līdzi viņa personības attīstībai - no Iļģuciema puikas laikiem, kas pavadīti Nordeķu ielā, līdz pat izcilā populārās mūzikas autora un pianista slavas mirkļiem, kas piedzīvoti ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām.

Šajā pašā sadaļā pieejama informācija par grāmatām, kas saistītas ar Raimonda Paula vārdu - tajā publicēts īss ieskats divpadsmit latviešu un vienā krievu valodā iznākušā iespieddarbā. Sadaļā Diskogrāfija var iepazīties ar maestro mūzikas ierakstiem.

Interneta vietnē ir ietverts Raimonda Paula skaņdarbu elektroniskais katalogs, kura tapšanā iesaistījusies pazīstamā žurnāliste un muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Tajā lasāmi vairāk nekā divi tūkstoši kompozīciju nosaukumu, sākot ar dziedātāju Ances Krauzes un Normunda Rutuļa izpildīto dziesmu 2006 un beidzot ar Zvirbuļa rudens dziesmu no cikla Vītola stabules dziesmas.

Šajā katalogā iekļauta informācija par skaņdarbu teksta autoriem, sacerēšanas (publicēšanas) gadiem un pirmajiem to izpildītājiem. Daudzām Raimonda Paula sacerētajām kompozīcijām interneta vietnē atrodamas arī notis vai norādes, kurās tās meklēt, video (YouTube kanālā šim mērķim izveidots īpašs kanāls) un links uz interneta vietni, kur tās var iegādāties.

«Šī interneta vietne ir kā maestro Dainu skapis, ko arī turpmāk papildināsim ar aktuālajiem ierakstiem un notīm un darīsim pieejamu visiem interesentiem,» atklāja Latvijas mūzikas izdevēja Mikrofona ieraksti valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve. Viņa atzina, ka tas bijis darbietilpīgs un sarežģīts process gada garumā, kas turpināsies nākotnē.

Sadaļā Galerijas ir publicētas fotogrāfijas. Līdzās nesen tapušām koncertu bildēm un fotosesijām atrodami arī pirms vairākiem gadiem tapuši attēli - kopā ar savu ilgadējo dziesmu tekstu autoru Jāni Peteru, ansambli Modo, Krievijas estrādes primadonnu Allu Pugačovu un populāro dziedātāju Valēriju Ļeontjevu.

Taču pietrūkst izsmeļošākas informācijas par šīm fotogrāfijām - visu tajās redzamo personību «atšifrējums», tapšanas laiks un vieta. Interneta vietnes www.raimondspauls.lv veidotāji cer uz interneta vietnes apmeklētāju ierosinājumiem un atsauksmēm un akcentē, ka maestro veltītā lapa vēl aizvien ir tapšanas stadijā.

Šajā pašā sadaļā var noskatīties dažādus videoierakstus - sākot ar atsevišķiem koncertnumuru ierakstiem un beidzot ar intervijām, pat Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma veidoto sižetu par Raimonda Paula un viņa kundzes Lanas zelta kāzu jubileju. Ielūkojieties! www.raimondspauls.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?