Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Vasaras garšas ziemas vakariem

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš nolēmis baltajā ziemā atcerēties vasaru: «Šoreiz spontāni izvēlējos pagatavot zivju zupu, jo man ļoti patīk salikums ar dārzeņiem un vietējām upju zivīm, kas zupās samērā maz izmantots. Tādu zupu parasti vāra pie ezera vai upes, un visbiežāk to sauc uha (zivju zupa - _krievu val.

_). Gremdējoties atmiņās par pagājušo vasaru vai gaidāmās vasaras priekšnojautās, pašlaik varam zivju zupu izvārīt mājās.» Vēl Tomass garajos ziemas vakaros ieteic pagatavot diezgan darbietilpīgo ravioli. Godiņš ieteic pamēģināt un sola, ka iznākums patīkami pārsteigs namamāti un ciemiņus. Savukārt desertā tagad var likt lietā pagājušajā vasarā salasītās un saldētavā sasaldētās ogas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Uha no Latvijas zivīm, dārzeņiem un dillēm

Divām porcijām vajadzēs: 80 g zandarta filejas, 80 g sama filejas, 60 g strauta foreles filejas, 50 g pastinaka, 50 g burkānu, 50 g kartupeļu, 20 g diļļu, sāli un piparus pēc garšas, 2 lauru lapas, 3 g smaržīgo piparu, 60 g degvīna

1. Zivis izfilē un sagriež porciju gabalos.
2. No asakām izvāra buljonu.
3. Dārzeņus nomizo, pastinaku un burkānu sagriež ripiņās, kartupeli sagriež kubiņos.
4. Vārošā buljonā liek dārzeņus, pievieno degvīnu, lauru lapas, smaržīgos piparus un zivju gabaliņus, visu vāra, kamēr gatavs. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
5. Pasniedzot pārkaisa ar sakapātām dillēm.

Pīles gaļas ravioli ar batātes biezeni, parmezāna

Divām porcijām vajadzēs: 1 pīles kāju, 20 g skābena ābola, 100 g saldā kartupeļa jeb batātes, 20 g parmezāna siera, 80 g topinambūra, 30 g sviesta, 40 g Von Ton mīklas, 1 timiāna zariņu

1. Pīles kāju vāra divas stundas buljonā ar burkāniem, garšvielām, pētersīļu kātu, kamēr gaļa mīksta. Atdzesē, sagriež kubiņos, pievieno sakapātu pētersīli, parmezāna sieru, kubiņos sagrieztu selerijas kātu un kubiņos sagrieztu ābolu, visu samaisa, pievieno sāli un piparus.
2. Izklāj Von Ton mīklu, vidū uzliek pildījumu, ar ūdeni apsmērē maliņas, saloka trijstūri. Tad ar ūdeni apsmērē otru pusi un saloka galus kopā. Tvaicē piecas minūtes.
3. Saldo kartupeli nomizo, sagriež kubiņos, liek vārīties ūdenī, kamēr mīksts, sablenderē un izberž caur sietu.
4. Topinambūru nomizo, plāni sagriež un cep sviestā, pievieno sāli, piparus un timiānu.
5. Visu kārto uz šķīvja.

Bez nosaukuma

Sešām porcijām vajadzēs: 100 g mannas putraimu, 100 g olīveļļas, 100 g cukura, 30 g vaniļas cukura, 100 g kviešu miltu, 100 g kokosa skaidiņu, 150 g grieķu jogurta (vai notecināta lakto bez piedevām), 1/2 tējk. cepamā pulvera
Sīrupam vajadzēs: 1 tasi medus, 1/2 tasi ūdens, 1/2 tasi cukura, 1/2 citrona sulas

1. Visas pudiņa sastāvdaļas liek bļodā un ar putojamo slotiņu samaisa, tad liek apaļā cepešpannā, cep 170 grādos apmēram 30 minūtes.
2. Sīrupa sastāvdaļas liek katlā un vāra 7-10 minūtes uz lēnas uguns.
3. Kad pudiņš izcepies, to pārlej ar gatavo sīrupu, lai iesūcas.
4. Pasniedz ar ogām no vasaras krājumiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?