Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Viegli ēdieni vasaras sākumam

Kad sākas īstā vasara (cerēsim, ka tas notiks jau nākamnedēļ), nevienam vairs nekārojas sulīgu cepešu, treknu buljonu un sautētu kāpostu. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš jau labu laiku ēdienu gatavošanā izmanto spinātus, skābenes, sparģeļus un vieglas zivtiņas, kuras lieliski sader kopā ar svaigiem dārzeņiem.

Viņš «iesitis roku» uz knēdeļiem, kas gatavoti no līdakām. Tie esot ļoti sulīgi, un tajos nudien neatradīsiet no līdakas gatavotu ēdienu neiztrūkstošās pavadones asakas! Zaļumus šefpavārs iegādājas tikai no vietējiem zemniekiem. Tomass Godiņš Dienas lasītājiem novēl labu ēstgribu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sparģeļu un avotkrešu krēmzupa

Divām porcijām vajadzēs: 150 g zaļo sparģeļu, 30 g šalotes sīpolu, 40 g avotu krešu, 20 g olīveļļas, 30 g spinātu, 100 g saldā krējuma, 100 g dārzeņu buljona, 60 g rudzu maizes, 80 g lauku krējuma, 30 g vēžu astu, sāli, piparus.
Zaļos sparģeļus, šalotes sagriež kubiņos, liek katlā, pielej olīveļļu, visu sautē, tad pielej buljonu un sautē, kamēr sparģeļi mīksti, pielej saldo krējumu, pieber sāli un piparus.
Masu lej blenderī, pieliek avotkreses, spinātus un visu sablenderē, izkāš caur sietu. Uzvāra un lej šķīvī.
Rudzu maizei nogriež garoziņu, sarīvē uz rupjās rīves, tad grauzdē cepeškrāsnī, kamēr liekais šķidrums iztvaikojis.
Ēdienu dekorē ar krējumu, lielveikalos nopērkamām vēžu astēm vai garnelēm un rudzu maizi.

Tvaicēta forele ar sparģeļiem, zaķskābenēm, ābolie

Divām porcijām vajadzēs: 240 g foreles filejas, 150 g sparģeļu, 100 g ābolu, 40 g jāņogu, 40 g zaķskābeņu, 30 g rukolas, sāli, piparus, olīveļļu.
Forelei uzkaisa sāli, piparus un tvaicē, kamēr gatava. Ābolus sagriež plānās daiviņās, plāni sagriež sparģeļus.
Foreli sagriež četrās daļās un kārto uz šķīvja, liek ābolus, sparģeļus, jāņogas, skābenes, rukolu un uzlej Ekstra Virgin olīveļļu.

Tvaicēti līdaku knēdeļi ar pavasara dārzeņiem un

Divām porcijām vajadzēs: 250 g līdakas filejas, 100 g saldā krējuma, 2 olas, 2 g muskatrieksta, 200 g mini dārzenīšu (cukurzirņi, burkāni, cukīni, kukurūza), 10 g citronzāles, 150 g kokosa piena, 30 g tomātu pastas, 20 g cukura, 40 g burkānu, 30 g olīveļļas sāli, piparus.
Līdakai noņem ādu, zivi sagriež smalkāk, liek blenderī, pieliek saldo krējumu, olu dzeltenus, sāli, piparus, muskatriekatu. Visu blenderē, līdz viendabīga masa, tad izberž caur sietu. Tin plēvē kā ruleti, tvaicē ūdenī 15 min.
Minidārzeņus sagriež un viegli apcep olīveļļā, pievieno sāli un piparus.
Burkānus smalki sagriež, citronzāli sagriež sīkāk, liek katliņā, pievieno olīveļļu, tad liek tomātu pastu, cukuru, pasautē, pievieno kokosa pienu un vāra, līdz puse novārās.
Visu kārto uz šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?