Vienkārši, bet skaisti
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Salāti Rudens svaigums
Sastāvdaļas: 3 šķēles Lāču rupjmaizes, 100 g kūpināta cūkgaļas
bekona, 2 daiviņas ķiploka, 1 podiņš parasto salātu, 100 g svaigu
dzērveņu, svaigas dilles, 1 ēd. k. eļļas.
Mērcei: 1
Antonovkas ābols , 1/2 tējk. mārrutku, 100 g majonēzes, šķipsniņa
cukura, 1 ēd. k. svaigas citrona sulas
Sagriež rupjmaizes
šķēles 1 cm lielos kubiņos un uz pannas ar sarīvētu ķiplociņu
sacep. Bekonu sagriež tikpat lielos kubiciņos un apcep. Salātu
lapas nomazgā un saplūkā. Visu saliek kopā, pieberot klāt
dzērvenes. Atsevišķi bļodiņā sarīvē ābolu, pieliek mārrutkus,
majonēzi, citronu sulu, cukuru. Sajauc un kārto uz šķīvja kārtām
salātus, mērci, salātus. Pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.
Saulespuķe
Sastāvdaļas 2 personām. Kotlešu masai: 200 g jauktas kotlešu
masas, 1 sīpols, 1 ola, 2 daiviņas ķiploka, 1 ēd. k. miltu, 1/2
tējk. sāls, šķipsna melno piparu. Kartupeļu biezenim: 400 g
kartupeļu, 150 g piena, 1 olas dzeltenums, sāls. Mērcei: 1 daļa
tomātu mērces, 1 daļa majonēzes, 1 ķiploka daiviņa. Dekorēšanai -
sezama sēklas pēc vēlēšanās
Sajauc kotlešu masu un izcep
kotletes. Izvāra kartupeļus, samīca ar karstu pienu, piejauc klāt
olas dzeltenumu. Masu ieliek konditorejas maisiņā un izspiež kā
puķi pēc pašu iztēles apkārt kotletei. Liek plāti sakarsētā
cepeškrāsnī 200 grādos un apcep kādas 10 minūtes, līdz kartupeļu
biezenis gaiši brūns. Kārto uz šķīvja un dekorē ar mērci, ko
iegūst, sajaucot tomātu mērci ar majonēzi un iemaisot daiviņu
saspiesta ķiploka. Pārkaisa ar sezama sēklām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 3-4 porcijām. Ruletei: 5 olu baltumi, 230 g cukura,
1 tējk. kartupeļu cietes, 1 tējk. baltvīna etiķa, šķipsna sāls, 50
g pūdercukura. Pildījumam: 150 g biezpiena, 100 g cukura, 150 g
dzērveņu
Olu baltumus un šķipsnu sāls mikserī kuļ, ik pa
laikam palielinot miksera ātrumu. Kad baltums sāk veidot putas,
lēni pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru (nepārtraucot kult). Kad
baltums stingrās putās, joprojām nepārtraucot kult, pievieno tam
etiķi un kartupeļu cieti. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem,
izklāj olbaltuma masu uz cepamā papīra, liek cepeškrāsnī cepties un
cep 9 minūtes. neatverot krāsni, nogriež temperatūru līdz 170
grādiem un turpina cept olbaltumu vēl 9 minūtes. Tad izņem ārā,
pārklāj ar dvielīti, lai olbaltuma masa lēnām atdziest. Pēc tam
apgriež otrādi un uzmanīgi noņem olbaltumu no cepamā papīra.
Kārtīgi sakuļ cukuru ar biezpienu un samaltām dzērvenēm viendabīgā
masā. Noklāj olbaltuma virsu, satin ruletē un sagriež gabaliņos.
Pārber ar pūdercukuru un dekorē ar dzērvenēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!